Onze werkexpert Stijn Baert (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Onze werkexpert Stijn Baert (rechts) © Getty Images / Photonews / Gregory Van Gansen

"Verder studeren loont, maar de ene richting is de andere niet": onze werkexpert somt op na welke studie je het meest én het minst kans hebt op een job

Een studiekeuze maken is een pak lastiger dan 20 jaar geleden. De coronacrisis maakte fysieke infobeurzen moeilijker. Bovendien lijkt er onzekerheid over wat de arbeidsmarkt de komende jaren voor welke diploma’s in petto heeft. Welke studierichtingen bieden het meest werkzekerheid en welke het minst? Onze werkexpert Stijn Baert geeft advies. 

  1. "Alleenstaande met gemiddeld inkomen houdt 18% meer over van brutoloon bij halftijds werken": hoe interessant is een parttime job?
    PREMIUM

    "Alleen­staan­de met gemiddeld inkomen houdt 18% meer over van brutoloon bij halftijds werken": hoe interes­sant is een parttime job?

    Voor meer qualitytime met het gezin, om meer te kunnen reizen of om je meer te kunnen richten op je passie: heel wat mensen kiezen er op een bepaald moment in hun carrière voor om even wat minder te gaan werken. Vier in plaats van vijf dagen per week of halftijds. Maar wat betekent zo’n levenskeuze op financieel vlak? Hoeveel hou je met andere woorden over van je loon als je deeltijds gaat werken? Onze werkexpert Stijn Baert zocht het uit.