6 tips om beter te sparen
Volledig scherm
6 tips om beter te sparen © Getty Images

Veel Belgen kunnen niet sparen: met deze tips lukt het misschien wel

Spaargids.beIn 2020 waren vier op de tien Belgen niet in staat om tijdens een doorsnee maand te sparen. Evenveel landgenoten kunnen zonder inkomen hun huidige levensstandaard niet langer dan drie maanden behouden. Ze beschikken dus niet over de aangewezen spaarbuffer van zes nettomaandlonen. Spaargids.be gaat na hoe je er toch in slaagt om ook met beperkte middelen een spaarreserve op te bouwen.

 1. Eindelijk Black Friday: op deze grote televisies krijg je grote kortingen
  Hardware Info

  Eindelijk Black Friday: op deze grote televisies krijg je grote kortingen

  De uit Amerika overgewaaide koopjesdag Black Friday houdt vandaag ook ons land in zijn greep. De overzeese soldengekte wakkert jaar na jaar vroeger aan en dat heeft ook zijn effect op de prijzen van televisietoestellen. De kostprijs van bepaalde modellen is vandaag flink verlaagd. Eén toestel zet je zelfs aan 44 procent korting in je woonkamer. Frank Everaardt, tech-expert bij Hardware.Info, laat vijf interessante aanbiedingen op ons los.
 2. Lonen worden aangepast, hoe komt dat? En waarom is meer loon niet per se goed nieuws? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit
  Play

  Lonen worden aangepast, hoe komt dat? En waarom is meer loon niet per se goed nieuws? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit

  De inflatie in België loopt verder op. In november nam ze toe tot 5,64 procent, na 4,16 procent in oktober. Het is van juli 2008 geleden dat het prijspeil nog zo sterk steeg. Bedrijven moeten daarom de lonen automatisch indexeren. Meer geld op de bankrekening van de consument dus, maar dat is niet per se een goede zaak. Wat is er aan de hand? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit.