.
Volledig scherm
. © Living Stone

Vastgoedkoopkracht zakt fel onder historisch gemiddelde

Woon.Het gemiddelde Belgische huishouden kan zich momenteel een woning van 85 m² veroorloven. Om dat in perspectief te plaatsen, onderzocht Immoweb de vastgoedkoopkracht van de afgelopen 45 jaar. Daaruit blijkt dat we ons momenteel ver onder het historisch gemiddelde van 102 m² bevinden.

19 reacties

 • Evy Pilard

  2 maanden geleden
  Indexering in centen ipv procenten, akkoord, maar dan ook belasting in centen ipv procenten. Nog steeds akkoord?
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  De gouden regel van vroeger: goed studeren, hard werken en sparen om iets op te bouwen geldt vandaag niet meer. Beter is het nu om Vadertje Staat voor jou alles laten regelen en betalen. Een sociale woning, uitkering of leefloon. Geen zorgen, geen kosten en lekker genieten van het leven. Mensen die de gouden regel hebben toegepast worden nu en zullen in de toekomst zwaar afgestraft worden. De staat heeft geld nodig en zal die kapot belasten. Beter nu een krekel en niet langer een mier te zijn.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Al die tweeverdieners krijgen nu toch met twee een loonindexering. Alleen verdienen ze elk afzonderlijk nu maar de helft meer van de eenverdieners in de vorige generaties. Toen ik begon in een ICT firma 40 jaar geleden was dat aan een brutoloon van omgerekend 2000€. Nu zou dat voor een gelijkaardige job met goed onderhandelen 2500€ worden.
 • wesley netnem

  2 maanden geleden
  Het is opnieuw vooral de Overheid die de Prijzen doet stijgen ! Woonbonus afschaffen , extra taksen en btw ..maar vooral Veel cadeau's schenken aan de Rijken die wel een woonbonus krijgen voor hun tweede woons die amper belastingen betalen op hun Huurinkomsten en ik praat niet over 1 unit verhuren maar 100den praktisch belasting vrij ! En de vele aftrekposten en achterdeurtjes voor deze rijken ! Niet voor niets zitten veel Politici in de Vastgoed wereld !!
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  het is allemaal zeer relatief. Gisteren op Biddit burgerwoning in centrum Gent. Instelprijs 400.000 eur. Gedurende meer dan 1.5 uur boden ze tegen elkaar op om uiteindelijk op een bod van 625.000 eur uit te komen. Een rijhuis met 3 slaapkamers waarvan electriciteit niet conform was.
 1. BINNENKIJKER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuwden alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuw­den alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”

  Als er in het VTM-programma ‘Latem Leven’ één duo niet zo opvalt door excentrieke looks of hun gedrag, is het wel ondernemerskoppel Olivier Van de Vijver (42) en Karen Van De Weghe (32). Sinds een paar maanden wonen ze aan de oevers van de Leie in een prachtig gerenoveerde villa uit de jaren 30. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging een kijkje nemen.
 2. “Hoe beter je tuin in het landschap opgaat, hoe makkelijker vogels op bezoek komen”: onze tuinexpert geeft advies voor meer vogels in je tuin

  “Hoe beter je tuin in het landschap opgaat, hoe makkelij­ker vogels op bezoek komen”: onze tuinexpert geeft advies voor meer vogels in je tuin

  Dit weekend is het alle hens aan dek in de tuin voor het vogeltelweekend. De beestjes zijn maar wat blij met het extra eten dat jij hen voorschotelt in deze koude dagen, maar hoe maak je je tuin tot een écht vogelparadijs, het jaar rond? Onze tuinexperte Laurence Machiels deelt gouden tips: “Wat vogels nodig hebben is voedsel, water, beschutting en plekken om te broeden.”