Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Van verstopte wc’s tot afgebroken huissleutels: wanneer voelde je je laatst bedrogen door een ‘vakman’? Deel je verhaal op HLN

Snel een vakman nodig door autopech of een kapotte kraan? Dan krijg je bovenop die tegenslag soms ook nog eens een gepeperde rekening en een luizige oplossing erbij geserveerd. Herkenbare situatie? Vertel dan je verhaal aan HLN: wij zoeken samen met experten uit hoe je je tegen zo’n bedenkelijke praktijken kan wapenen en verweren. Als je je contactgegevens vermeldt, kunnen we je contacteren om extra uitleg te vragen.

  1. Kan je met een thuisbatterij het maximale uit je zonnepanelen halen?

    Kan je met een thuisbatte­rij het maximale uit je zonnepane­len halen?

    Is het verstandig om in een thuisbatterij te investeren? Het is een vraag die veel eigenaars van zonnepanelen zich na de invoering van de digitale meter stellen. Want met een thuisbatterij kan je de zelf opgewekte energie die je niet meteen verbruikt opslaan en later gebruiken. Zo ben je niet afhankelijk van het stroomnet. Toch blijkt de thuisbatterij uit onderzoek van Test Aankoop vandaag zelden een rendabele investering. Mijnenergie.be legt uit hoe dat komt.
  2. Je energiefactuur verlagen met een warmtepomp of isolatie? Op deze premies heb je recht

    Je energiefac­tuur verlagen met een warmtepomp of isolatie? Op deze premies heb je recht

    Nadat de energieprijzen vorig jaar een historisch laag niveau bereikten, zien we nu het tegenovergestelde. De prijzen voor elektriciteit en gas schieten pijlsnel de hoogte in en zorgen voor een ongekend hoge energiefactuur. Maar hoe kan je de impact van deze stijgingen op je energiebudget tot een minimum beperken en welke premies geven je hierbij een extra duwtje in de rug? Bouwsite Livios zocht het voor jou uit.