Sportkinesiste Marie-Laure Willaert geeft tips en oefeningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportkinesiste Marie-Laure Willaert geeft tips en oefeningen. © Getty Images / Carline Vandercruyssen

Van touwtjespringen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topconditie

We doen massaal oefeningen voor onze buik, armen en benen, maar heb je er al eens aan gedacht om specifiek je hart te versterken? Dat is is immers een spier die je kan trainen zoals elke andere. “Vooral door oefeningen te herhalen maak je je hartspier sterker”, vertelt sportkinesiste Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Zij toont de beste oefeningen om je hart in topvorm te houden. 

8 reacties

 • Rachel Bonte

  4 weken geleden
  Joggen is één van de slechtste keuzes die je als 35+ kan maken. Hartstilstand, verrekking en overbelasting van de kuitspieren, rug-, knieën, heupen of enkelblessures en zelfs maag- en darmklachten. Het beste is een op maat programma. Kracht- en duurtraining met een aangepast voedingsschema.
 • Paul Verbeeck

  4 weken geleden
  Hangt niet enkel van je levensstijl af . 2 jaar terug hebben ze mij verteld dat ik een probleem had met mijn hart , zonder symptonen. Bleek dat ik geboren ben met een defect aan mijn hart, pas na 53 jaar hebben ze dit per toeval opgemerkt . Maar inderdaad er zijn oefeningen om je hart in conditie te houden , maar volg de raad van de dokters .
 • Willy Devroey

  4 weken geleden
  Mooie oefeningen als je verder top bent. Wie daarnaast rugproblemen heeft kan het vergeten.
 • Paul Winters

  4 weken geleden
  Daarom dat veel topsporters hartproblemen hebben
 • Eric Maes

  11 maanden geleden
  Johan, ik zit in dezelfde situatie.Je kunt het beste 3x per week een 30 tal minuten gaan joggen. En gooi die cronometer weg,aanwijzng  komt van mijn cardioloog.
 1. OPROEP. Van winterbanden tot aangevroren ramen: stel je vragen over je wagen in de wintertijd aan onze auto-expert

  OPROEP. Van winterban­den tot aangevro­ren ramen: stel je vragen over je wagen in de wintertijd aan onze au­to-ex­pert

  Nu de dagen weer kouder worden, bereiden we onze auto ook best voor op de komende winter. Waar kan je je wagen best stallen? Mag je die wassen als het vriest? En hoelang moet je je auto eigenlijk opwarmen voor je vertrekt? Onze auto-expert Joost Bolle beantwoordt de meest gestelde en originele lezersvragen over je wagen en de winterkou. De antwoorden lees je later exclusief in HLN+.