Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Van slimme verwarming tot je voordeur automatisch vergrendelen: dit betaal je voor smart home-snufjes

MultimediaIn tegenstelling tot wat veel mensen denken, kost het echt geen duizenden euro’s om je woning tot een ‘smart home’ om te toveren. De kostprijs hangt immers af van hoe ver jij wil gaan in alles automatiseren. Onze techredacteur bekeek de mogelijkheden en de prijskaartjes van de meest gekozen slimme upgrades.

 1. Een huis vol slimme toestellen? Onze woonexpert testte ze 4 jaar lang: “Sommige zijn nóg nuttiger nu de terugdraaiende teller verdwijnt”
  PREMIUM

  Een huis vol slimme toestellen? Onze woonexpert testte ze 4 jaar lang: “Sommige zijn nóg nuttiger nu de terugdraai­en­de teller verdwijnt”

  Een voordeur die uit het slot gaat als je met je telefoon in de buurt komt of een sensor die meldt dat het huisdier dringend eten moet krijgen ... Met alle slimme apparaten die er bestaan, is het een koud kunstje om van je huis een ‘smart home’ te maken. Maar bevalt dat wel, zo’n digitaal geconnecteerd huis? “Vooral toestellen die comfort toevoegen, blijken nuttig, maar ik verdrink soms ook in de apps”, zegt onze woonexpert Björn Cocquyt, die vier jaar geleden de stap zette. Hij vertelt welke toestellen voor hem een echte meerwaarde hebben en welke eerder een gadget zijn.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch