BBQ-specialist Peter De Clerq vertelt je meer over de verschillende soorten barbecues.
Volledig scherm
PREMIUM
BBQ-specialist Peter De Clerq vertelt je meer over de verschillende soorten barbecues. © Shutterstock / Heikki Verdurme

Van plan om te barbecueën deze week? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert

Temperaturen die vlotjes boven de 20 graden gaan, dat betekent maar één ding: barbecuetijd! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg.

  1. “Vries verse vis uit supermarkt nooit in”: professor voedselveiligheid leert je voeding optimaal te bewaren
    PREMIUM

    “Vries verse vis uit supermarkt nooit in”: professor voedselvei­lig­heid leert je voeding optimaal te bewaren

    Wie vaak kookt, weet hoe handig een diepvries kan zijn om restjes te bewaren of enkele must-haves te stockeren. Maar wat mag je nu juist wel en niet in de diepvries bewaren? En hoelang mag je vlees invriezen? Of vis? Professor Chemische Voedselveiligheid en -kwaliteit Bruno De Meulenaer (UGent) geeft advies. “ Thuis kan je niet alles even veilig invriezen en kwaliteitsvol bewaren als in de supermarkt.”
  1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
    Play

    Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

  2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
    Play

    Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen