Margriet lijdt sinds paar jaar aan FNS, een voor velen nog onbekende ziekte. Voor de opleiding van haar hondje Ehna tot hulphond heeft ze een crowdfundingsactie opgezet.
Volledig scherm
Margriet lijdt sinds paar jaar aan FNS, een voor velen nog onbekende ziekte. Voor de opleiding van haar hondje Ehna tot hulphond heeft ze een crowdfundingsactie opgezet. © Sandra Zeilstra

“Van het een op het andere moment voelde ik hoe mijn hele lichaam verlamd raakte”: Margriet (26) lijdt aan een onbekende, maar niet zo zeldzame ziekte

De Nederlandse Margriet Shein (26) komt nog maar heel weinig buiten. En als ze een wandelingetje om haar huis maakt, is het met helm, zonnebril en koptelefoon op om prikkels te vermijden. FNS heeft Margriet in zijn greep. Het is een onbekende ziekte, hoewel er in Nederland 85.000 FNS-patiënten zijn. Bij Margriet werd de diagnose dan ook pas na vijf jaar gesteld. 

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. KIJK. Dominique Persoone proeft futuristische chocolade: “smaak werd bepaald met artificiële intelligentie”. Kan dat lekker zijn?
  Play

  KIJK. Dominique Persoone proeft futuristi­sche chocolade: “smaak werd bepaald met artifi­ciële intelligen­tie”. Kan dat lekker zijn?

  Een opvallend mailtje belandde in de mailbox van de HLN Eten-redactie: een Fins merk meldde ons dat we exclusief ‘de chocolade van de toekomst’ in handen konden krijgen. Een box futuristische melkchocolade, waarvan de smaak bepaald werd met artificiële intelligentie: de chocolade van ieders dromen, volgens het bericht. We besloten de proef op de som te nemen, een box op te vragen en topchocolatier Dominique Persoone zijn oordeel te laten vellen.