Tuinexperte Laurence Machiels.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinexperte Laurence Machiels. © Steven Richardson

Van grauwe tuinmeubels tot groene aanslag: onze tuinexperte legt uit hoe je je terras het best schoonmaakt

Meer dan een paar heerlijk warme dagen zijn er niet nodig om het terrasseizoen officieel te openen. Hoog tijd dus voor de grote lenteschoonmaak! Maar hoe maak je nu het best je houten tuinmeubels of die in kunststof schoon? En hoe verwijder je die groene aanslag op je terras? Onze tuinexperte Laurence Machiels deelt haar beste advies. “Er bestaan kant-en-klare houtreinigers, maar die zijn duurder en niet per se efficiënter.”

2 reacties

 • pietje aalbers

  1 jaar geleden
  2x per jaar een geut javel in een gieter voor het terras en hout 1x per jaar een laagje houtolie geven. Goedkoop, gemakkelijk en meer is echt niet nodig.
 • Jo Bosman

  1 jaar geleden
  Als je haar bezig ziet met die borstel weet je al dat haar advies geen cent waard is. Teak mag je nooit met de nerven mee kuisen . Dan vernietig je de structuur van het hout .
 1. “Begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedselbank”: hoe werkt dat? En wanneer kan je er terecht?

  “Begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedsel­bank”: hoe werkt dat? En wanneer kan je er terecht?

  Het was een alarmerend bericht in de krant: begin dit jaar deden 177.000 Belgen een beroep op de voedselbank. En dat aantal blijft stijgen, de laatste maanden zelfs met 25 procent. Tegelijk krijgen de voedselbanken sedert begin april zo’n 30 procent minder schenkingen binnen van de voedingsnijverheid. Jozef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken vzw, vertelt hoe zo’n voedselbank werkt, wie ernaartoe kan en waar je ze vindt.
 2. Van een basic hottub tot een op maat gemaakte saunabarrel: onze tuinexperte toont hoe je een wellness creëert in je tuin voor elk budget
  PREMIUM

  Van een basic hottub tot een op maat gemaakte saunabar­rel: onze tuinexper­te toont hoe je een wellness creëert in je tuin voor elk budget

  Met de wellnesscentra op slot snakken we naar de weldaad van warmte en water. Waarom niet de ultieme wellnessbeleving in je eigen tuin? Een houtgestookte hottub, een borrelende jacuzzi of een saunabarrel: op de juiste plek en met de juiste planten erbij, creëer je zélf je miniwellnesscentrum. Tuinexperte Laurence Machiels legt uit wat er buiten allemaal kan én wat het je kost. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.