De hoge brandstofprijzen, het fileleed en de klimaatproblematiek doen steeds meer mensen uitkijken naar een alternatief voor hun geld- en energieverslindende wagen.
Volledig scherm
De hoge brandstofprijzen, het fileleed en de klimaatproblematiek doen steeds meer mensen uitkijken naar een alternatief voor hun geld- en energieverslindende wagen. © Getty Images

Van de ideale motor tot de beste batterij: zo kies je de juiste e-bike

HLN ShopBen je de hoge brandstofprijzen beu en wil je op een slimmere manier naar het werk pendelen? Een e-bike kan de oplossing zijn. Maar hoe pik je het voor jou ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je op weg.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Zwerven tussen verleden, toekomst en heden: dit zijn onze favoriete series over tijdreizen
  Streamz

  Zwerven tussen verleden, toekomst en heden: dit zijn onze favoriete series over tijdreizen

  Het verleden herschrijven, het heden beïnvloeden of de toekomst verkennen: series en films over tijdreizen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Naar aanleiding van Streamz’ nieuwe release ‘The Time Traveler’s Wife’ bundelen we deze week in onze Kijkgids vijf series die de gimmick eer aandoen. Van antiheld Loki (Disney+) tot een griezelig grottenstelsel in ‘Dark’ (Netflix): dit zijn onze favoriete ‘tijdloze’ series om te streamen.