Katrien Goris (35) en haar kinderen, en Lesley Van Loon (28)
Volledig scherm
PREMIUM
Katrien Goris (35) en haar kinderen, en Lesley Van Loon (28) © rv

Van de dichtstbijzijnde wc vinden met Flush tot je koffers pakken met Pack Point: reisbloggers tippen hun favoriete apps

Na enkele povere coronajaren gaan weer massaal op reis deze zomer, maar na een lange pauze kunnen we wel wat tips en tricks gebruiken. Hoe vinden we (makkelijk) onze weg in het buitenland? Waar kan ik van de mooiste zonsondergang genieten? En hoe pak ik mijn koffer zo efficiënt mogelijk? Reisbloggers Katrien (withkidsontheroad) en Lesley (hetisdemerckx) helpen graag een handje en tonen ons hun favoriete apps, die zowel in binnen- als in buitenland hun nut zullen bewijzen.

 1. Zo voorkom je die energiedip na de middag: “Snelle suikers bij het ontbijt zijn eigenlijk alleen maar nuttig voor wielrenners”

  Zo voorkom je die energiedip na de middag: “Snelle suikers bij het ontbijt zijn eigenlijk alleen maar nuttig voor wielren­ners”

  Ongeacht wat je job is: of je nu politieagent bent, een journalist, een IT-er of verpleegster: niemand heeft nood aan een middagdip. “Door bewust te letten op wat je eet en wanneer, kan je de hele dag door scherp blijven”, verklapt voedingswetenschapper en diëtiste Hella van Laer. Wat eet je dan best om te voorkomen dat je futloos of vermoeid wordt na het middageten?
 2. Doe je écht je voordeel met een city card tijdens je stedentrip? “Hier heb je voor 43 euro drie dagen gratis musea, thermenbad én openbaar vervoer”
  PREMIUM

  Doe je écht je voordeel met een city card tijdens je stedentrip? “Hier heb je voor 43 euro drie dagen gratis musea, thermenbad én openbaar vervoer”

  Je kent ze vast wel: de city card, de te betalen voordeelkaart die je kunt kopen als je op stedentrip trekt. Toon ze en je geniet van gratis openbaar vervoer, gratis museumbezoek of kortingen op attracties en events. Bovendien sla je ook de wachtrijen over. Maar hoe groot is het voordeel? Onze reisexpert Johan Lambrechts zet de kaarten van de belangrijkste Europese cities op een rij.