Ochakovo met drie nieuwe frisdranken die lijken op Coca-Cola, Fanta en Sprite. Moskovitsj het vergane automerk dat nu terugkomt.
Volledig scherm
Ochakovo met drie nieuwe frisdranken die lijken op Coca-Cola, Fanta en Sprite. Moskovitsj het vergane automerk dat nu terugkomt. © Ochakovo, GettyImages

Van afgeschreven automerk tot eigen variant op cola: zo hoopt Rusland de gevolgen van westerse sancties in te perken

Een Russische drankenproducent brengt enkele nieuwe frisdranken op de markt, ter vervanging van Coca-Cola, Sprite en Fanta. Dat schrijft ‘The Moscow Times’. In maart vertrok The Coca-Cola Company naar aanleiding van de invasie in Oekraïne. Behalve nieuwe frisdrank gaat Rusland ook Moskvitsj, een voormalige automerk uit het Sovjettijdperk, nieuw leven in blazen.

  1. Deze laptops en tablets kunnen mee op reis met de kinderen
    Tweakers

    Deze laptops en tablets kunnen mee op reis met de kinderen

    Heb je binnenkort een lange rit met de kinderen voor de boeg? Om de reis in alle rust te laten verlopen, gingen we op zoek naar enkele kindvriendelijke tablets en laptops. Een technologisch toestel voor een kind van minder dan 12 jaar kopen is een hele uitdaging. Het mag niet te veel kosten, het moet tegen een stoot kunnen, de software mag niet te complex zijn… Friso Weijers, expert bij technologiesite Tweakers, weet als geen ander waar je als ouder op moet letten.