Miskoop vermijden? Dit mag je niet ontgaan als je een e-bike koopt
Volledig scherm
Miskoop vermijden? Dit mag je niet ontgaan als je een e-bike koopt © Getty Images/Westend61

Van actieradius tot motor: vijf dingen waar je op moet letten als je een e-bike koopt

HLN ShopDe tijd waarin elektrische fietsen uitsluitend populair waren bij 65+’ers is al lang voorbij. Vandaag is de e-bike ook hét vervoermiddel bij uitstek voor jonge pendelaars, sportievelingen en gezinnen. Bijgevolg is het aanbod quasi eindeloos. HLN Shop helpt je de juiste fiets te kiezen op basis van je noden en je budget.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. 5 tips voor een warmer, knusser huis zónder je thermostaat hoger te draaien
  HLN Shop

  5 tips voor een warmer, knusser huis zónder je thermo­staat hoger te draaien

  De meest efficiënte manier om je energiefactuur te drukken is simpel: minder energie verbruiken. Met de koude herfst- en wintermaanden voor de deur is dat echter geen simpele opdracht. Je wil immers zo weinig mogelijk inboeten op je woongenot. Toch bestaan er een heleboel trucs om je verwarming lager te draaien zónder dat je kou lijdt. HLN Shop zet alvast 5 goede ideeën op een rij, onder het motto ‘alle beetjes helpen’.
 4. Practicus, purist of levensgenieter: welk type koffiedrinker ben jij? En wat is jouw ideale koffiemachine?
  HLN Shop

  Practicus, purist of levensge­nie­ter: welk type koffiedrin­ker ben jij? En wat is jouw ideale koffiema­chi­ne?

  Met een gemiddelde van 2,2 kopjes per dag zijn Belgen echte koffieliefhebbers. Dit ‘zwarte goud' is niet alleen een lekkere opkikker: het zou, in lage dosissen, ook het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Je kan koffie op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. HLN Shop zocht daarom voor elk type koffiedrinker een passend koffiezetapparaat. Smakelijk!