Elke Wollants bespreekt de zelftests die goed werken voor de omikronvariant .
Volledig scherm
PREMIUM
Elke Wollants bespreekt de zelftests die goed werken voor de omikronvariant . © Twitter/Joel Hoylaerts Photo News

UPDATE. Welke Covid-19-zelftests sporen ook de omikronvariant op? Waar koop je ze? Hoe voer je ze uit en waar moet je op letten?

Zelftests schuiven als zoete broodjes over de toonbank. Maar hoe weet je of en wanneer ze betrouwbaar zijn? En hoe moet je ze afnemen? Onze redactie verzamelde alles wat je moet weten over zelftests en vertelt waar je ze best kunt aankopen. UPDATE: ondertussen hebben onderzoekers bekeken welke tests de omikronvariant kunnen opsporen. Wij geven een overzicht. 

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.