Reisexpert Johan Lambrechts legt uit in welke landen nog coronaregels van kracht zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Reisexpert Johan Lambrechts legt uit in welke landen nog coronaregels van kracht zijn. © Getty Images/ All Write

UPDATE. Gelden de coronaregels nog op jouw reisbestemming? Onze reisexpert geeft een handig overzicht

We gaan weer massaal op reis deze zomer, alsof corona nooit bestaan heeft. Maar wat zijn de coronaregels in de grote vakantielanden in Europa? Waar moet je nog een PCR-test voorleggen of een mondmasker dragen? Onze reisexpert Johan Lambrechts zocht het uit voor de populairste bestemmingen.

  1. Autohuurprijzen swingen de pan uit: “Voor mensen met een tweede verblijf kan het goedkoper zijn om je eigen wagen te laten overbrengen”
    PREMIUM

    Autohuur­prij­zen swingen de pan uit: “Voor mensen met een tweede verblijf kan het goedkoper zijn om je eigen wagen te laten overbren­gen”

    Je hebt een tweede verblijf in het buitenland? Dan reken je op goedkope vliegtickets en een betaalbare huurauto. Alleen zit dat laatste er niet meer in. In sommige streken kost een huurwagen vandaag meer dan twee keer zoveel als voor de coronacrisis. Om het nog niet te hebben over de schaarste op veel populaire bestemmingen. Kan je dan niet beter ter plekke een wagen kopen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn ging het na. “Prijzen zijn soms lager dan in België, maar verlies de vaste kosten niet uit het oog.”