Hoe pak je bleachen op een veilige manier aan? Tandarts Frederik Ardenois geeft advies.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe pak je bleachen op een veilige manier aan? Tandarts Frederik Ardenois geeft advies. © Shutterstock

“Ultrawitte tanden zoals in de reclames zijn vaak niet realistisch”: hoe kan je veilig bleachen en hoeveel kost het?

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Belgen zich schaamt voor hun gebit. Ze dromen van een witte glimlach, iets waar een bleaching kan voor zorgen. Maar hoe pak je dat veilig aan? En hoeveel kost zo'n behandeling? Wij vroegen het aan tandarts Frederik Ardenois: “Hoelang je het effect zal zien, hangt af van verschillende factoren.”

 1. Hoe gezond zijn pepermuntjes écht? Diëtiste vergelijkt 8 bekende merken zoals Tic Tac en Mentos: “Dit muntje bestaat zelfs voor 99 procent uit suiker”
  PREMIUM
  Voor jou getest

  Hoe gezond zijn pepermunt­jes écht? Diëtiste vergelijkt 8 bekende merken zoals Tic Tac en Mentos: “Dit muntje bestaat zelfs voor 99 procent uit suiker”

  Pepermuntjes vinden we bijna in iéders auto of handtas: ze zijn de perfecte mondverfrissing voor onderweg. Door hun kleine formaat speel je er makkelijk meer dan een naar binnen voor een frisse adem. In de winkel vind je ze daarentegen in de snoeprayon: hoe gezond zijn die muntjes dan te noemen? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 8 bekende merken zoals Frisk en Mentos. “Deze muntjes met zoetstof zijn beter voor je tanden dan die met suiker.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.