Ergonoom Kristien Selis let uit waar je op moet letten als je (tweedehands) schoolspullen koopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ergonoom Kristien Selis let uit waar je op moet letten als je (tweedehands) schoolspullen koopt. © Getty Images/ rv

Tweedehands schoolspullen? Zo sla je slim én ergonomisch verantwoord je slag

Het leven wordt steeds duurder, en naar school gaan helaas ook. Voor boekentassen en papierwaren betaal je maar liefst 5 tot 10 procent meer dan vorig jaar. Spullen tweedehands kopen drukt de prijs en is bovendien een stuk duurzamer. “Maar verlies de kwaliteit en veiligheid niet uit het oog”, waarschuwt ergonoom Kristien Selis.

 1. “Léonie moest al vroeg vechten, maar heeft een ijzeren wil”: dochtertje van Eline en Tom was 41 cm en woog amper 1,4 kilo bij de geboorte
  PREMIUM

  “Léonie moest al vroeg vechten, maar heeft een ijzeren wil”: dochtertje van Eline en Tom was 41 cm en woog amper 1,4 kilo bij de geboorte

  In haar beleving huwde de vierjarige Léonie vorige zomer met haar ouders en dat vond ze zo geweldig dat ze dat graag nog eens opnieuw doen, mét mama’s trouwschoenen aan. Dat ze prematuur geboren werd, valt aan niets meer te zien, tenzij aan haar ijzersterke wil. “Ze gromt als ze haar zin niet krijgt. We moeten het been vaak stijf houden, maar intussen weet ze hoe ver ze kan gaan.”
 2. Van Delhaize tot Hema of Albert Heijn: welke keten maakt de lekkerste koffiecapsules? “Deze is misschien zelfs beter dan die van Nespresso”
  PREMIUM

  Van Delhaize tot Hema of Albert Heijn: welke keten maakt de lekkerste koffiecap­su­les? “Deze is misschien zelfs beter dan die van Nespresso”

  Wereldkoffiedag op 1 oktober is de perfecte gelegenheid om eens te kijken wélke koffie we het meest drinken. Belgen drinken vandaag meer koffie uit capsules dan filterkoffie. Het succes van Nespresso en Dolce Gusto is natuurlijk de supermarkten niet ontgaan: ze brachten allemaal hun éigen versies op de markt. Koffie-expert en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou doet voor ons de test: welke van deze 10 koffiecapsules uit de supermarkt zorgt voor het lekkerste kopje koffie?
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.