Onze motorexpert Arno Jaspers onderzoekt de meerwaarde van motorairbags.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze motorexpert Arno Jaspers onderzoekt de meerwaarde van motorairbags. © Gregory Van Gansen / Photo News

“Tot 50 keer veiliger dan gewone motorkledij”: onze expert bespreekt de zin en onzin van motorairbags

Motorrijden wordt steeds veiliger. Toch zijn er nog steeds veel ongevallen met dodelijke afloop of serieuze letselongevallen door gebrek aan een optimale bescherming. Sinds enkele jaren brengen gespecialiseerde airbagvesten hier verandering in. Onze motorexpert Arno Jaspers trok op onderzoek: “Deze vesten verhogen de veiligheid spectaculair, al laat het gebruiksgemak nog te wensen over.”

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. “Je hoeft niet langer een topracer te zijn om zo’n rode superbike veilig door de bocht te krijgen”: onze motorexpert test de Ducati Panigale V4S
  PREMIUM

  “Je hoeft niet langer een topracer te zijn om zo’n rode superbike veilig door de bocht te krijgen”: onze motorex­pert test de Ducati Panigale V4S

  Ducati vernieuwde zijn snelste superbike en dat betekent spektakel. Waar de Panigale V4 – met topsnelheden tot boven de 300 km/uur –in 2018 niet alleen indrukwekkend, maar ook onhandelbaar kon zijn, is het nieuwe model heel wat gebruiksvriendelijker. Onze motorexpert Arno Jaspers testte hem uit op het circuit: “Amper vijf seconden trager dan de onbetaalbare prototype-racers uit de MotoGP, maar hij is wel ridicuul duur.”
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. De maxiscooter op om file- en parkeerproblemen te omzeilen? Onze motorexpert test de nieuwste Yamaha TMAX
  PREMIUM

  De maxiscoo­ter op om file- en parkeerpro­ble­men te omzeilen? Onze motorex­pert test de nieuwste Yamaha TMAX

  Maxiscooters zijn niet meer weg te denken uit steden als Parijs, Barcelona of Rome, vooral om files en parkeergeld te omzeilen. En daarbij staat de 560cc sterke Yamaha TMAX al bijna 20 jaar aan de top van de voedselketen als statussymbool op twee wielen. Onze motorexpert Arno Jaspers kon de 2022-update van de Yamaha scooter in primeur uitproberen: “De TMAX combineert luxe, gebruiksgemak en sportiviteit als geen ander, maar het prijskaartje swingt de pan uit.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.