Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE/Carline Vandercruyssen

Topkinesist Lieven Maesschalck deelt de beste work-out om je borsten te verstevigen: “Door drie keer per week te oefenen bereik je al resultaat”

Of je nu een grote of een kleine boezem hebt, élke vrouw wil er het liefst eentje die stevig en pront is. “En met de juiste oefeningen kan je de schade door de zwaartekracht tot een minimum beperken”, weet sportkinesist Lieven Maesschalck. Samen met zijn team deelt hij de beste huis-, tuin- en keukenoefeningen om je borsten te verstevigen. 

 1. “1 op de 2 Belgen is te zwaar”: twee experts leggen uit hoe je op een gezonde en langdurige manier gewicht verliest
  PREMIUM

  “1 op de 2 Belgen is te zwaar”: twee experts leggen uit hoe je op een gezonde en langdurige manier gewicht verliest

  Wereldwijd zijn de voorbije vijf jaar liefst vijf miljoen mensen vroegtijdig overleden als gevolg van overgewicht en obesitas. Ook België heeft een probleem. “De helft van onze bevolking heeft overgewicht”, stipt prof. Bart Van der Schueren (Obesitaskliniek UZ Leuven) aan. Maar hoe kom je zelf te weten of je al dan niet te zwaar bent? En wat werkt volgens Van der Schueren en diëtiste Sanne Mouha nu écht om gewicht te verliezen? “Iedereen kan 5 à 10% gewicht verliezen, wat meestal al voldoende is om je gezondheid enorm te verbeteren.”
 2. Last van zwembandjes rond je middel? Met deze work-out van topkinesist Lieven Maesschalck maak je er voorgoed komaf mee
  PREMIUM

  Last van zwemband­jes rond je middel? Met deze work-out van topkine­sist Lieven Maesschal­ck maak je er voorgoed komaf mee

  Ook last van coronakilo’s? Elke week geven sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team huis-, tuin- en keukenoefeningen voor een strak lichaam. Deze work-out helpt je af van die ‘love handles’. Want hoewel ze schattig klinken, ogen die vetrolletjes rond je middel niet zo fraai. Om van dat buikje verlost te raken, is een goede buikspiertraining een must, weet Maesschalck. Hij helpt je op graag op weg om er komaf mee te maken.
 3. Fiets op stal? Topkinesist Lieven Maesschalck toont de beste work-out om fit te blijven tijdens de winter
  PREMIUM

  Fiets op stal? Topkine­sist Lieven Maesschal­ck toont de beste work-out om fit te blijven tijdens de winter

  Een hele winter geen pedaal meer aanraken om dan in maart in ware Wout van Aert-stijl weer op de fiets te springen? Geen goed idee. “Met zo’n bruuske heropstart kan je je lichaam overbelasten”, zegt topkinesist Lieven Maesschalck van Move to Cure. “Blijf zoveel mogelijk fietsen en trainingen doen om je romp, rug en kracht te versterken om in de lente fit te zijn.” Maar welke oefeningen doe je dan het best?
 4. Waarom je moet opletten met ontslag ‘in onderling overleg’
  Ontslag

  Waarom je moet opletten met ontslag ‘in onderling overleg’

  Ben je ontslagen, maar zie je ertegen op om tijdens je volgende sollicitatie te moeten vertellen dat je de laan bent uitgestuurd? Of heb je een nieuwe job op het oog en wil je zo snel mogelijk de switch maken? Dan zou je aan je werkgever kunnen vragen om je contract te beëindigen in onderling overleg. Maar denk eerst twee keer na, want het is niet zonder gevolgen. Jobat.be belicht waar je rekening mee moet houden.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo