Tony Verhulst en Sofie Goetghebeur vonden in Limousin de ideale plek voor hun olifantenrusthuis Elephant Haven.
Volledig scherm
PREMIUM
Tony Verhulst en Sofie Goetghebeur vonden in Limousin de ideale plek voor hun olifantenrusthuis Elephant Haven. © RV

Tony en Sofie verruilden Deurne voor een eenvoudig leven in Frankrijk: “we bewogen hemel en aarde voor ons olifantenrusthuis, maar dat is het 100% waard”

Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Acht jaar geleden gaven Tony Verhulst (49) en Sofie Goetghebeur (49) hun job in België op om olifantenrusthuis Elephant Haven in Limousin (Frankrijk) op te starten, maar pas eind 2021 konden ze hun eerste olifant verwelkomen. “Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, maar het was het 100% waard.”

 1. Zijn leven lang pendelen naar Brussel zag Jeroen (34) niet zitten. En dus verhuisde hij naar IJsland: “Ik leef samen met de natuur en doe alles meer op het gemak”
  PREMIUM

  Zijn leven lang pendelen naar Brussel zag Jeroen (34) niet zitten. En dus verhuisde hij naar IJsland: “Ik leef samen met de natuur en doe alles meer op het gemak”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Na tal van reizen naar IJsland besloot informaticus Jeroen Van Nieuwenhove (34) uit Asse zijn gevoel te volgen en de sprong te wagen. “Toch heb ik me eerst nog twee jaar voorbereid. Ik neem niet zomaar risico's.”
 2. Kristof (38) en Frederik (32) vonden hun geluk in Portugees vissersdorp: “De taal leerden we van de locals”
  PREMIUM

  Kristof (38) en Frederik (32) vonden hun geluk in Portugees vissers­dorp: “De taal leerden we van de locals”

  Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Tijdens hun allereerste vakantie in Portugal werden Kristof Van de Voorde (38) en zijn partner Frederik De Neve (32) verliefd op het land en op een charmante hoeve. Dezelfde week al werd Quinta Charlotte hun eigendom, vijf jaar later ook echt hun thuis.