Bij een van de fietsroutes van Tom Boonen kom je langs de stalen, zwevende trap uit de serie ‘Callboys’.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een van de fietsroutes van Tom Boonen kom je langs de stalen, zwevende trap uit de serie ‘Callboys’. © Gregory Van Hansen

Tom Boonen selecteert zijn favoriete fietsroutes in Vlaams-Brabant:“Je fietst er over dezelfde straten als Eddy Merckx als jong ventje”

Straks zijn er de wereldkampioenschappen wielrennen in ons land. Op zondag 26 september ligt de aankomst van de wegrit voor de eliterenners op de Geldenaaksevest in Leuven. Tom Boonen neemt je alvast mee op de hellingen van het parcours voor een korte, middellange en lange fietstocht. Welke route komt ook langs de zwevende trap van de ‘Callboys’ of het standbeeld van Eddy Merckx? En waar kan je de mooiste panorama’s fotograferen? 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Dicht bij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouwsector
  Jobat

  Dicht bij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouw­sec­tor

  De werkgelegenheid in de landbouw slinkt, maar dat wil niet zeggen dat er geen boeiende jobs meer te rapen vallen. Hoewel sinds de jaren 80 wel 62% van de banen in de primaire sector verloren is gegaan, blijft landbouw belangrijk voor ons land, goed voor 5,3% van de Belgische export. De uitvoer van voedingswaren, drank en tabak meegerekend, is zelfs verantwoordelijk voor 11,4%. Jobat.be belicht de mogelijkheden die de sector vandaag biedt.