Volledig scherm
PREMIUM
© Eddy Vangroenderbeek

Tom (56) en Greet (52) bouwden een duurzaam huis om er heel hun leven in te wonen: “Alles is voorzien op het leven in een rolstoel”

BinnenkijkerTom (58) tekende de plannen voor de nieuwbouw van hem en Greet (52) helemaal zelf. Het koppel wist dan ook heel goed wat ze wilden: een ecologisch huis met een laag energieverbruik om voor de rest van hun leven in te wonen. Ook als Toms gezondheidstoestand achteruit gaat en hij in een rolstoel belandt. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om je eigen huis klaar te stomen voor je oudere dag. 

 1. Valerie (41) en Alexander (46) toverden art-decowoning uit 1945 om tot een lichtrijke én energiezuinige woonst: “Er is overal een pak denkwerk aan voorafgegaan”
  PREMIUM

  Valerie (41) en Alexander (46) toverden art-decowoning uit 1945 om tot een lichtrijke én energiezui­ni­ge woonst: “Er is overal een pak denkwerk aan voorafge­gaan”

  Tijdens de verbouwing van hun rijwoning in Kluisbergen creëerden Valerie en Alexander een zee van licht en ruimte, wat hen toeliet om bij de inrichting nadrukkelijk donkere, warme materialen te gebruiken. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om in je eigen woning zo veel mogelijk licht binnen te brengen.
 2. Bjorn (42) toverde een leegstaand rijhuis van amper 82m² om tot luxueuze loft: “Ik bouwde een huis op maat van mijn huidige situatie en richtte het in zoals ik het wilde”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Bjorn (42) toverde een leegstaand rijhuis van amper 82m² om tot luxueuze loft: “Ik bouwde een huis op maat van mijn huidige situatie en richtte het in zoals ik het wilde”

  Je moet het zien om te geloven, maar achter deze bescheiden gevel gaat een luxueus interieur schuil. Het is een schoolvoorbeeld van hoe je groots kunt wonen op een kleine oppervlakte, want die bedraagt amper 82 m². Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om je eigen ruimte in huis optimaal te benutten.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king