Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Tijdelijke werkloosheid of ouderschapsverlof? Zo kan je thuisblijven voor je kind tijdens de extra vakantieweek

Om het aantal coronabesmettingen terug te brengen, sluiten de kleuter- en lagere scholen al op 20 december voor de kerstvakantie. Maar al die kinderen hebben opvang nodig, terwijl de meeste ouders nog moeten werken. Kan je dan tijdelijke werkloosheid aanvragen of toch maar rekenen op je ouderschapsverlof? Wij overlopen alle mogelijke opties, leggen uit hoe je die moet aanvragen en wat ze betekenen voor je portemonnee. 

  1. LEZERSBRIEF. “Onze kleuters thuishouden? Na meer dan een jaar thuiswerk zitten wij jonge ouders op ons tandvlees. We zijn op en leeg”
    PREMIUM

    LEZERS­BRIEF. “Onze kleuters thuishou­den? Na meer dan een jaar thuiswerk zitten wij jonge ouders op ons tandvlees. We zijn op en leeg”

    Een lezer reageert op de oproep van de Christelijke Onderwijsvakbond COV om kleuters zoveel mogelijk thuis te houden. “Bent u wel op de hoogte van de precaire situatie waarin ouders van jonge kinderen zich bevinden? Wij kunnen niet meer”, schrijft hij in een open brief aan algemeen secretaris Marianne Coopman. Lees hier de integrale brief.