Laurence Machiels.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurence Machiels. © Steven Richardson

“Tijd om te planten, te zaaien en zaden te verzamelen”: zo bereid je je tuin voor op de winter en lente

September is de maand om volop te oogsten, kruiden te pukken, bloemen te drogen én flink bij te zaaien en te planten. “Bewaar jonge plantjes in potjes om ze uit te delen of zelf bij te houden als reserve voor na de winterkou”, zegt onze tuinexperte Laurence Machiels, die vertelt wat je deze maand nog allemaal best doet in je tuin.

 1. Natste zomer ooit zorgt voor veel slakken, tuinexperte legt uit hoe je ze bestrijdt: "Gooi slakken niet bij de buren, ze kruipen instinctief terug”
  PREMIUM

  Natste zomer ooit zorgt voor veel slakken, tuinexper­te legt uit hoe je ze bestrijdt: "Gooi slakken niet bij de buren, ze kruipen instinc­tief terug”

  Door de zware regenval en uitzonderlijk lage temperaturen van de afgelopen weken duiken er massaal veel slakken op. Vooral naaktslakken vreten onze (moes-)tuinen kaal. Hoe voorkom je dat deze beestjes alle planten oppeuzelen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit wat je er tegen kan doen en welke lapmiddeltjes echt niet helpen. “Biervallen zijn misschien goed in een klein tuintje, maar in een weelderige tuin zijn ze niet efficiënt.”
 2. Eindelijk Black Friday: op deze grote televisies krijg je grote kortingen
  Hardware Info

  Eindelijk Black Friday: op deze grote televisies krijg je grote kortingen

  De uit Amerika overgewaaide koopjesdag Black Friday houdt vandaag ook ons land in zijn greep. De overzeese soldengekte wakkert jaar na jaar vroeger aan en dat heeft ook zijn effect op de prijzen van televisietoestellen. De kostprijs van bepaalde modellen is vandaag flink verlaagd. Eén toestel zet je zelfs aan 44 procent korting in je woonkamer. Frank Everaardt, tech-expert bij Hardware.Info, laat vijf interessante aanbiedingen op ons los.