Geen budget voor ingrijpende werken? Met radiatorventilatoren schroef je je gasverbruik 10 procent terug.
Volledig scherm
Geen budget voor ingrijpende werken? Met radiatorventilatoren schroef je je gasverbruik 10 procent terug. © ThinkStock

Tien procent minder gas gebruiken én betalen bij het verwarmen? Dat doe je met dit handige gadget

HLN ShopNu de energieprijzen hoog zijn en de temperaturen laag, is het meer dan ooit tijd om te snoeien in je verbruik. Daar zijn legio manieren toe: gaande van isoleren en de keuze voor een zuinige verwarmingsinstallatie tot simpelweg de thermostaat terugdraaien en je ketel goed onderhouden. Een bijkomende optie is het plaatsen van radiatorventilatoren. Ben je nog niet vertrouwd met deze handige tool? HLN Shop overloopt wat je moet weten.

 1. “We vragen soms of ze liever met een moeder en vader waren opgegroeid”: zo voeden Veerle (47) en Kathleen (50) hun tweeling op
  PREMIUM

  “We vragen soms of ze liever met een moeder en vader waren opgegroeid”: zo voeden Veerle (47) en Kathleen (50) hun tweeling op

  Veerle en Kathleen krijgen vaak te horen dat het wellicht gemakkelijk is om twee ‘dezelfde’ kinderen op te voeden. Maar hun dochters Britt en Margo hebben elk een ander temperament en bijgevolg is een eigen aanpak nodig. “Alles veranderde toen ik over ‘de temperamentenleer van Hippocrates’ leerde. Sindsdien kijk ik anders naar onze dochters.” Het koppel vertelt wat dat precies inhoudt en hoe ze dat toepassen in de opvoeding van de kinderen.
 2. Vergeet hoestdrank en keelpastilles: deze middeltjes werken wél, en waarschijnlijk heb je ze zelfs al in huis

  Vergeet hoestdrank en keelpastil­les: deze middeltjes werken wél, en waarschijn­lijk heb je ze zelfs al in huis

  Door de griepgolf kampen apothekers met tekorten aan hoestdranken, keelpastilles en pijnstillers, en zijn sommige geneesmiddelen tijdelijk niet verkrijgbaar. Heb je zulke medicijnen echt nodig als je ziek valt? Hoe nuttig is het om je apothekerskastje hiermee te vullen? Of ben je ook gesteld met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes? We vroegen het aan Eva Lems, docent-onderzoeker Biologie Voeding & Gezondheid.
 3. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.