Tessa Schiethart schreef een boek over leven met een opvallend uiterlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa Schiethart schreef een boek over leven met een opvallend uiterlijk.

Tessa (29) vertelt over leven met een opvallend uiterlijk: “Ik probeerde het te camoufleren met make-up maar herkende mezelf niet meer”

Tessa Schiethart (29) coacht mensen met een opvallende ziekte of uiterlijk. Zelf is ze geboren met een wijnvlek, dus ze weet waar ze het over heeft. Ze schreef ‘Zien en gezien worden’, over camouflage, er niet overheen praten en incasseringsvermogen. “Ik heb geleerd dat commentaar op mijn uiterlijk niet persoonlijk is. Het zegt meer over de afzender dan over mij.”

 1. Jurian fotografeert mensen met verschillende huidtypen en aandoeningen: “Het moet normaal worden om óók andere uiterlijkheden onder ogen te krijgen”
  PREMIUM

  Jurian fotogra­feert mensen met verschil­len­de huidtypen en aandoenin­gen: “Het moet normaal worden om óók andere uiterlijk­he­den onder ogen te krijgen”

  Schoonheid is relatief, weet de 47-jarige Nederlandse fotograaf Jurian den Besten inmiddels. Dat komt mede door zijn fotoserie ‘Under my Skin’, waarin hij onder andere mensen met albinisme, wijnvlekken, sproeten en grote hoeveelheden tattoos portretteert. “Mijn werk wordt soms als confronterend ervaren. Dat laat mij juíst zien dat dit nodig is.”
 1. Psoriasismedicijn van Belgische farmagroep krijgt geen goedkeuring: dermatoloog lijst op welke behandelingen wél beschikbaar zijn
  PREMIUM

  Psoriasis­me­di­cijn van Belgische farmagroep krijgt geen goedkeu­ring: dermato­loog lijst op welke behandelin­gen wél beschik­baar zijn

  De Belgische farmagroep UCB krijgt voorlopig geen goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten om het medicijn bimekizumab - een middel voor de behandeling van de huidziekte psoriasis - op de markt te brengen. Dermatoloog dr. Thomas Maselis legt uit wat nu beschikbaar is om dit vervelende kwaaltje te behandelen. Hij geeft ook advies over hoe je het kan voorkomen.
 2. “Somber en apathisch, eten als een bouwvakker en slapen als een marmot”: lijd jij aan een winterdepressie en wat kan je eraan doen?
  PREMIUM

  “Somber en apathisch, eten als een bouwvakker en slapen als een marmot”: lijd jij aan een winterde­pres­sie en wat kan je eraan doen?

  Word je ook mistroostig van de korte dagen en het gebrek aan zonlicht? Heb je veel nood aan slaap en comfort food? De kans is groot dat je last hebt van een winterdepressie. Klinisch psycholoog dr. Ybe Meesters legt uit wat je hieraan kunt doen: “De oorzaak ligt veeleer in een verstoorde werking van onze biologische klok, maar gelukkig zijn er manieren om die weer bij te stellen.”