Telewerken vanop een warme bestemming: zij testten het uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Telewerken vanop een warme bestemming: zij testten het uit. © rv

Telewerken kan ook vanop een zonnige locatie: “In plaats van na je werkdag aan het huishouden te beginnen, duik je het zwembad in”

Op vakantie en toch aan het werk blijven? Dan doet u aan workation, een reisconcept dat sinds de covidcrisis helemaal in is. Het lijkt dan ook fantastisch, vergaderen met de voetjes in het zwembad of rapporten tikken met zicht op een wit strand. Maar is zo’n workation écht zo mooi als het klinkt? Annemieke, Niels, Cindy en Els vertellen: “Je moet enige zelfkennis hebben. Als je bij de eerste aanblik van het strand je computer gelijk weglegt, moet je dit niet doen.”

  1. Altijd toevallig ziek als je vakantie hebt? Het kan wel eens de ‘vrijetijdsziekte’ zijn. Een klinisch psycholoog en burn-outexpert leggen uit wat het is
    PREMIUM
    Goed Gevoel

    Altijd toevallig ziek als je vakantie hebt? Het kan wel eens de ‘vrije­tijds­ziek­te’ zijn. Een klinisch psycholoog en burn-outexpert leggen uit wat het is

    Ken je Kortjakje nog? Die was midden in de week ziek, maar ’s zondags niet. Zo’n drie procent van de vakantiegangers heeft last van het omgekeerde: de vrijetijdsziekte. Ze liggen grieperig op hun strandbedje of sjokken doodmoe langs toeristische trekpleisters. De grote boosdoener? Geen ellendig virus, wel doorgeslagen perfectionisme. Nu de zomervakantie is aangebroken, geven een klinisch psycholoog en burn-outexpert tips om werkstress uit je reiskoffer te bannen. “Stel je out-of-officereply al een week voordat je effectief met verlof gaat in.”