Belg spaart weer wat minder
Volledig scherm
Belg spaart weer wat minder © Getty Images/Onoky

Tegoed Belgische spaarboekjes daalt tot 298,2 miljard euro: dit is de reden

Spaargids.beNadat het totale spaartegoed van de Belgen in 2020 en begin dit jaar nog stevig was aangedikt, vindt al drie maanden na elkaar een daling plaats. In september slonk het totale saldo met 258 miljoen euro tot 298,2 miljard euro. Verschillende factoren dragen bij tot die lichte koerswijziging. Spaargids.be verklaart.

 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. Veggieburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM

  Veggiebur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een doorlichting van 500 vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels in Belgische supermarkten blijkt dat die vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop zijn de meeste veggieburgers ultrabewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?