Feiten en fabels over tandpasta voor wittere tanden
Volledig scherm
PREMIUM
Feiten en fabels over tandpasta voor wittere tanden © Getty Images/Westend61

Tandarts scheidt kaf van koren bij witmakende tandpasta's: "sommige verwijderen hooguit oppervlakkige vlekken”

Elk tandpastamerk heeft tegenwoordig minstens één ‘whitening’ variant in zijn gamma. Maar maken ze je tanden ook echt witter? De Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Tandheelkunde testte tien ‘whitening’ tandpasta’s in het labo. “Wees voorzichtig als je het ingrediënt SLS ziet, die stof is omstreden vanwege bepaalde negatieve gezondheidseffecten.”

 1. Alzheimer en toch nog met de auto rijden? “Van zodra mijn vrouw fouten opmerkt, geef ik mijn rijbewijs af”
  PREMIUM

  Alzheimer en toch nog met de auto rijden? “Van zodra mijn vrouw fouten opmerkt, geef ik mijn rijbewijs af”

  Wie aan alzheimer lijdt, ziet zijn leven stap voor stap ingrijpend veranderen. Maar een auto blijft voor veel patiënten net het middel om nog onder de mensen te komen. Zo ook voor Paul Goossens (69): “Autorijden is voor mij heel belangrijk, het houdt mij net alert.” Maar mag je nog wel autorijden met alzheimer? En kan je je rijbewijs nog terugkrijgen als het werd ingetrokken? Wij vroegen het aan verkeersveiligheidsinstituut Vias.
 2. 1 op de 5 heeft een slechte adem. Twee tandartsen leggen uit hoe je er vanaf raakt: “Muntjes, kauwgom of tandpasta zijn er niet tegen opgewassen”
  PREMIUM

  1 op de 5 heeft een slechte adem. Twee tandartsen leggen uit hoe je er vanaf raakt: “Muntjes, kauwgom of tandpasta zijn er niet tegen opgewassen”

  We komen stilaan weer dichter bij elkaar. En dat levert soms onaangename geurtjes op. Minstens een vijfde van de mensen kampt ermee, maar niemand die er een woord over rept: halitose of mondgeur. Hoe komt het dat zoveel mensen last hebben van een slechte adem, en vooral: wat kan je eraan doen? De tandarts weet raad. “Bij negentig procent is de oorsprong te vinden in de mond.”