Feiten en fabels over tandpasta voor wittere tanden
Volledig scherm
PREMIUM
Feiten en fabels over tandpasta voor wittere tanden © Getty Images/Westend61

Tandarts scheidt kaf van koren bij witmakende tandpasta's: "sommige verwijderen hooguit oppervlakkige vlekken”

Elk tandpastamerk heeft tegenwoordig minstens één ‘whitening’ variant in zijn gamma. Maar maken ze je tanden ook echt witter? De Vlaamse Wetenschappelijke Vereniging voor Tandheelkunde testte tien ‘whitening’ tandpasta’s in het labo. “Wees voorzichtig als je het ingrediënt SLS ziet, die stof is omstreden vanwege bepaalde negatieve gezondheidseffecten.”

 1. Hoe vul je je belasting­brief best in? “Tot 144,31 euro per maand moet je geen thuiswerk­ver­goe­din­g inbrengen”
  PREMIUM

  Hoe vul je je belasting­brief best in? “Tot 144,31 euro per maand moet je geen thuiswerk­ver­goe­din­g inbrengen”

  Wie krijgt er géén punthoofd van het invullen van zijn belastingaangifte? Of van het nakijken ervan: de door de fiscus vooraf ingevulde gegevens bevatten vaak fouten. Gelukkig staat ook dit jaar onze fiscaal expert Michel Maus je bij. Hij helpt je bij het invullen van je aangifte, van het eerste vak tot het laatste: waar moet je winsten uit bitcoins aangeven? Of bij welke codes moet je zeker checken of ze correct zijn ingevuld? Lees het hier.
 2. Hoeveel tandpasta mogen kinderen gebruiken? Hoge Gezondheidsraad past advies aan

  Hoeveel tandpasta mogen kinderen gebruiken? Hoge Gezond­heids­raad past advies aan

  Jonge kinderen moeten hun tanden poetsen met tandpasta die 1.000 ppm fluoride bevat. Voor kinderen met melktanden tot twee jaar gaat het om 0,125 gram tandpasta - ongeveer een rijstkorrel - per poetsbeurt. Voor kinderen tot zes jaar om 0,250 gram, ofwel de grootte van een erwt. Voor oudere kinderen geldt dezelfde aanbeveling als voor volwassenen: een tandpasta met een fluoridegehalte van 1.450 ppm en die aanbrengen over de volledige oppervlakte van de tandenborstel. Dat blijkt uit een nieuw advies van de Hoge Gezondheidsraad. Supplementen die fluoride bevatten, zijn niet nodig, klinkt het nog.