Luc Bellings keurt sliptongetjes ‘meunière’ aan de kust: goudgeel en krokant gebakken in boter.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings keurt sliptongetjes ‘meunière’ aan de kust: goudgeel en krokant gebakken in boter. © Joel Hoylaerts / Photo News

Sterrenchef Luc Bellings keurt sliptongetjes aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: “Niets rechtvaardigt de prijs van 27 euro”

Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: sliptongetjes meunière. 

  1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
    Livios

    Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

    Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
  2. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt
    PREMIUM

    Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecue­sau­zen? Sterren­chef Luc Bellings proeft en oordeelt

    Morgen is het een feestdag én lekker weer. Het ideale moment om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? En welke kan je beter niet kopen? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.”