De warme materialen en het sobere kleurenpalet creëren rust. Grote zwarte ramen leiden je blik naar de tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
De warme materialen en het sobere kleurenpalet creëren rust. Grote zwarte ramen leiden je blik naar de tuin. © Fenja Photography/Stefanie Faveere

Stefaan (54) en Kathleen (51) toverden een 18de-eeuws armenhuisje in Damme om tot luxueuze vakantievilla: "Op zolder kan je met 10 slapen”

Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt wekelijks binnen in een bijzonder tweede verblijf. Achter de beschermde gevel van een oud dorpshuis in Damme richtten Stefaan (54) en Kathleen (51) een interieur in dat de sfeer van het zonnige zuiden oproept. De petanquebaan en buitenkeuken maken het vakantiegevoel compleet. “Onze dochter maakt zelf deeg en bakt de heerlijkste pizza’s in de houtgestookte oven. Voor zulke dingen is thuis geen tijd, maar hier wel.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.