Huizen te koop zonder makelaar
Volledig scherm
PREMIUM
Huizen te koop zonder makelaar © rv

Steeds meer mensen verkopen hun huis zelf: onze woonexpert toont interessante panden die je niet tegenkomt bij een makelaar

Steeds meer eigenaars verkopen hun huis zonder makelaar. Dankzij de digitalisering is het makkelijker dan ooit, al vraagt een verkoop wel wat tijd en kennis. Onze woonexpert Björn Cocquyt verkende de verkoop-het-zelfmarkt en spotte enkele pareltjes. 

 1. Els (49) en Geert (52) ruilden hun huis in een drukke buurt voor een moderne chalet midden in het groen: “Alsof we altijd op vakantie zijn”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  Els (49) en Geert (52) ruilden hun huis in een drukke buurt voor een moderne chalet midden in het groen: “Alsof we altijd op vakantie zijn”

  Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Els (49) en Geert (52) ruilden hun burgerwoning in de drukte voor een huis van hout en glas in een bosje. Het contrast met deze nieuwe laagbouw kon moeilijk groter zijn. Verrassend op elk vlak: zowel qua vorm, materiaalgebruik als indeling. “We wilden graag de sfeer van een hotelkamer om al meteen bij het ontwaken een vakantiegevoel te ervaren.”
 2. Aankoop huis of appartement minstens 10% duurder door bijkomende kosten: onze woonexpert zet ze op een rij
  PREMIUM

  Aankoop huis of apparte­ment minstens 10% duurder door bijkomende kosten: onze woonexpert zet ze op een rij

  De gemiddelde aankoopprijs van een huis in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 306.629 euro, van een appartement 247.562 euro. Maar veel kopers vergeten dat daar nog een hoop kosten bijkomen die algauw tot in de tienduizenden euro’s oplopen. Het gaat vooral om registratierechten, notaris- en leningskosten. Onze woonexpert Björn Cocquyt zet ze op een rijtje en rekent uit hoeveel een huis en appartement jou bij de eindafrekening écht kost.
 1. Jezelf ziek gegoogeld? Dit zijn de symptomen van ‘cyberchondria’ en dit kan je eraan doen
  PREMIUM

  Jezelf ziek gegoogeld? Dit zijn de symptomen van ‘cyberchon­dria’ en dit kan je eraan doen

  Symptomen googelen, stiekem doen we het allemaal. Maar voor je het weet raak je ervan overtuigd dat je hoofdpijn wijst op een hersentumor, de tintelingen in je been het eerste teken zijn van MS of dat je kortademigheid veroorzaakt wordt door een hartprobleem. Cyberchondrie, heet deze angst. Voormalig huisarts, gezondheidsjournalist en auteur Marleen Finoulst waarschuwt: “Eens je met zo’n diagnose in je hoofd zit is het erg moeilijk om ervan af te raken.”