Allergoloog Marijke De Lange.
Volledig scherm
PREMIUM
Allergoloog Marijke De Lange. © Getty Images, rv

Steeds meer mensen kampen met voedselal­ler­gieën: "Je kan je immuunsysteem ‘trainen’ tegen een allergie"

Onder meer door de toenemende luchtvervuiling en de klimaatopwarming is het aantal mensen met een allergie, waaronder ook voedingsallergieën, de laatste tien jaar maar liefst verdubbeld. Drie procent van de volwassenen kampt ermee. “Een vroege diagnose is uitermate belangrijk”, zegt allergoloog Marijke De Lange. Welke soorten voedselallergieën bestaan er? Kan borstvoeding beschermend werken? En hoe valt het te behandelen?

 1. Elke dag sterven 10 Belgen aan darmkanker: wat zijn de symptomen? Wie wordt het vaakst getroffen? "Treft ook dertigers en veertigers"
  PREMIUM

  Elke dag sterven 10 Belgen aan darmkanker: wat zijn de symptomen? Wie wordt het vaakst getroffen? "Treft ook dertigers en veertigers"

  Maart is de internationale actiemaand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Elke dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben én dagelijks zijn er 10 begrafenissen door de ziekte. “Minstens de helft daarvan zouden we kunnen vermijden”, klinkt het bij Luc Colemont, maag- en darmspecialist en oprichter van vzw Stop Darmkanker die uitlegt hoe je het kan voorkomen. “Ik zou liever zien dat ze het bevolkingsonderzoek darmkanker al vanaf de leeftijd van 45 jaar gratis aanbieden.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas