Diëtiste Hella Van Laer (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Hella Van Laer (rechts) © Getty Images / Steven Richardson

Staar je niet blind op light en luister naar je lichaam: diëtiste legt uit hoe intelligent ons vetweefsel is en hoe je op een slimme manier vermagert

Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: diëtiste Hella Van Laer (44) over gewichtsverlies. Want nu ruim de helft van de Belgen enkele coronakilo’s met zich meezeult, willen we maar al te graag weten hoe we daar snel van verlost raken. “Vetcellen hebben een geheugen: als jij snel kilo’s verliest, willen zij graag terug naar hoe het vroeger was.”

 1. Welke voeding bewaar je in de koelkast en wat zeker niet? Prof schept duidelijkheid: “Een ei koel bewaren heeft zowel een voor- als een nadeel”
  PREMIUM

  Welke voeding bewaar je in de koelkast en wat zeker niet? Prof schept duidelijk­heid: “Een ei koel bewaren heeft zowel een voor- als een nadeel”

  Komkommers: eruit. Bessen: erin. Eieren: twijfelgeval. Niet alle voedingsmiddelen die we over het algemeen in de koelkast bewaren, horen daar ook effectief thuis. Professor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (UGent) Frank Devlieghere vergelijkt – letterlijk – appels met peren en helpt ons op weg: wat moeten we – zeker op warme zomerdagen – absoluut in de koelkast bewaren en wat beter niet?
 2. “Hou een drinkdagboek bij en leer thee drinken”: diëtist Michael Sels geeft advies om je frisdrankverslaving te temmen
  PREMIUM

  “Hou een drinkdag­boek bij en leer thee drinken”: diëtist Michael Sels geeft advies om je frisdrank­ver­sla­ving te temmen

  Dat frisdrank ongezond is, lijkt klaar als een klontje. Toch vinden we het maar moeilijk om de cola en co te laten staan. De Belgen staan zelfs in de top vijf van grootste frisdrankdrinkers van Europa, met meer dan 124 liter per inwoner per jaar. Dat merken we ook aan onze buikomtrek. Michael Sels, hoofddiëtist UZ Antwerpen, legt uit hoe je het best kan afkicken.