Kaarsvetvlekken zijn moeilijke vlekken. Hoe krijg je ze weg? Poetsexpert Marja Middeldorp helpt je een handje.
Volledig scherm
Kaarsvetvlekken zijn moeilijke vlekken. Hoe krijg je ze weg? Poetsexpert Marja Middeldorp helpt je een handje. © EyeEm / Robert Kneschke / Joost Hoving

Spiritus, slaolie, een strijkijzer en een kurk: zo krijg je alle vlekken en kringen van kaarsvet weg

Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week legt ze uit hoe je vlekken en kringen van kaarsvet verwijdert. En dat kan met soms verrassende producten.

  1. Pakje boter werd op twee jaar tijd meer dan 40% duurder: wat kan je doen als consument? “Als de ene olie in prijs stijgt, stijgen de alternatieven ook”
    PREMIUM

    Pakje boter werd op twee jaar tijd meer dan 40% duurder: wat kan je doen als consument? “Als de ene olie in prijs stijgt, stijgen de alternatie­ven ook”

    De inflatie in ons land is opnieuw gestegen. Grote boosdoener is de voedingssector. Daarin springen vooral de prijzen van vetstoffen in het oog: die zijn in twee jaar tijd liefst 41,5 procent duurder geworden. Hoe komt dat? Zijn er goedkopere alternatieven voor in de keuken? En wat mogen we verwachten van de nabije toekomst? Retailexpert Pierre-Alexandre Billiet ( Gondola) geeft duiding en advies: “Supermarkten hebben geen buffer meer, alles wordt meteen doorgerekend aan de consument.”
  2. Vrijdag hamburgerdag: wat is een ‘smashed’ burger? En hoe maak je ze zelf? “Zowel sappig als enorm krokant”

    Vrijdag hamburger­dag: wat is een ‘smashed’ burger? En hoe maak je ze zelf? “Zowel sappig als enorm krokant”

    Met een ‘gewone’ hamburger doe je nooit iets mis, maar tegenwoordig zie je daarnaast ‘smashed burgers’ opduiken. In Amerika zijn deze platgeslagen hamburgers al langer populair en ook in ons land winnen ze steeds meer aan terrein. Wat is zo’n smashed burger? Hoe maak je ze zelf? En waar kan je ze bestellen in België? Paolo Guffens van burgerrestaurant Plump in Antwerpen legt uit.
  1. “Niet-alcoholische leververvetting is de ziekte van de toekomst”: zo hou je je lever in topvorm
    PREMIUM

    “Niet-alcoholi­sche leverver­vet­ting is de ziekte van de toekomst”: zo hou je je lever in topvorm

    Altijd moe zijn en toch elke nacht wakker worden. Er niet in slagen om gewicht te verliezen, ondanks sport en aandacht voor wat op het bord ligt. Vruchtbaarheidsproblemen, een onzuivere huid. “Allemaal aanwijzingen voor leverproblemen”, zegt voedingsdeskundige Amandine De Paepe. Ze legt uit wanneer er alarmbellen moeten afgaan én wat je kan doen om je lever in topvorm te houden.
  2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    9

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
  3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
  4. “Snurken is een zwaar onderschatte medische alarmkreet”: wanneer is het gevaarlijk en wat kan je eraan doen?
    PREMIUM

    “Snurken is een zwaar onderschat­te medische alarmkreet”: wanneer is het gevaarlijk en wat kan je eraan doen?

    Snurken staat bekend als een gênante en irritante, maar onschuldige kwaal. Ten onrechte: we beseffen steeds meer dat het ronduit gevaarlijk is. En de ronker zélf is meestal niet het grootste slachtoffer. “We weten al lang dat een gebrekkige slaapkwaliteit tot cardiovasculaire, hormonale en psychologische problemen kan leiden”, zegt Dr. Miche De Meyer van de slaapkliniek van het UZ Brussel, die advies geeft voor snurkers en hun partners.