Dokter Diederik Persyn
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Diederik Persyn © GettyImages/ rv

“Sommige mensen eten een hele dag niets om er dan ’s avonds volle bak in te vliegen”: onze expert zegt wat je kan doen als je feestmaal op je maag ligt

Voelt je maag overbeladen na de traditionele feestdissen? Dan kamp je mogelijk met een indigestie. Wat is dat precies? Hoe krijg je een indigestie? En hoe kun je deze vervelende kwaal voorkomen of er sneller van recupereren?  Dr. Diederik Persyn, maag-, darm- en leverspecialist in het AZ Damiaan Oostende, brengt raad. 

 1. Verraadt de inhoud van je toiletpot iets over je gezondheid? Maag- en darmexpert geeft uitleg over je stoelgang
  PREMIUM

  Verraadt de inhoud van je toiletpot iets over je gezondheid? Maag- en darmexpert geeft uitleg over je stoelgang

  Wie af en toe eens kijkt naar zijn ontlasting in het toilet heeft ongetwijfeld al vastgesteld dat deze er niet altijd hetzelfde uitziet. Maar kan je stoelgang iets zeggen over je gezondheid? En wanneer is je ontlasting abnormaal? “4 op de 10 Belgen kampen met maagdarmklachten en 1 op de 5 heeft regelmatig last van constipatie”, zegt professor maag- en darmziekten Danny De Looze (UZ Gent). Hij legt uit wat een normale, gezonde stoelgang is én wat je kan doen om makkelijker naar het grote toilet te gaan.
 2. “Een serviceflat is vaak te duur en niet altijd eenvoudig te verhuren”: zo kun je op de beurs beleggen in vergrijzing
  PREMIUM

  “Een service­flat is vaak te duur en niet altijd eenvoudig te verhuren”: zo kun je op de beurs beleggen in vergrij­zing

  De beurs blijft onvoorspelbaar, maar we kunnen wel met zekerheid voorspellen dat een aantal sectoren in onze maatschappij nog fors zal groeien. De vergrijzing is er daar eentje van. Volgens onze geldexpert Pascal Paepen kan je daar als belegger zeker je voordeel mee doen. Opgepast: wie bij een investering in vergrijzing automatisch denkt aan de aankoop van een serviceflat, moet beter nadenken. Een belegging op de beurs in het thema ‘vergrijzing’ levert op lange termijn wellicht veel meer op dan bakstenen.