“Zeven jaar geleden kochten we een oud gebouw met moestuin in Schilde,” vertelt Berten. “Dat hebben we heel grondig laten renoveren.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Zeven jaar geleden kochten we een oud gebouw met moestuin in Schilde,” vertelt Berten. “Dat hebben we heel grondig laten renoveren.” © Steven Richardson

Slimme woning van Berten (42) en Ines (42) verbruikt amper energie: “Bijna alle apparaten met wifi zijn aangesloten op computertje van 50 euro”

Zoveel verbruik ikBerten (42) en Ines (42) uit Schilde kunnen zich in de handen wrijven. Dankzij de hoogtechnologische keuzes die ze maakten, verbruiken ze amper energie en kregen ze tot voor kort zelfs altijd geld terug van hun leverancier. Onze energie-expert dr. Stijn Verbeke (UAntwerpen en EnergyVille/VITO) is vol lof over de slimme technologie die ze gebruiken. “Berten en Ines hebben zich er goed in verdiept en eigenhandig een slimme woning gecreëerd.” Hij bekijkt hoe het gezin nog meer kan besparen.

 1. Grote investeerders kopen volledige appartementsgebouwen op: wordt het moeilijker om er zelf een te kopen?
  PREMIUM

  Grote investeer­ders kopen volledige apparte­ments­ge­bou­wen op: wordt het moeilijker om er zelf een te kopen?

  Steeds meer grote investeringsbedrijven kopen volledige appartementsgebouwen om die vervolgens te verhuren. Het fenomeen bestond al langer in het buitenland, maar nu komt het ook meer voor in de Belgische grootsteden als Gent, Antwerpen en Brussel. In wat voor woningen zijn ze geïnteresseerd? En wordt het voor particuliere investeerders nu moeilijker om een appartement op de kop te tikken?
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Vloerverwarming weer aanzetten? Expert geeft advies: “Met de juiste instellingen hoef je er amper naar om te zien”
  Livios

  Vloerver­war­ming weer aanzetten? Expert geeft advies: “Met de juiste instellin­gen hoef je er amper naar om te zien”

  De winter is stilaan op komst en de temperaturen zakken steeds verder. Tijd om de verwarming aan te zetten dus. Heb je vloerverwarming in huis, dan vraag je je misschien af hoe je die na de zomer het beste opnieuw aanzet. En hoe gebruik je vloerverwarming op de meest energiezuinige manier? Bouwsite Livios kreeg tips en advies van Roel Van den Eynde van Easykit.