Doctor in de farmaceutische wetenschappen Geert Vergote
Volledig scherm
PREMIUM
Doctor in de farmaceutische wetenschappen Geert Vergote © Getty Images

Slechts 6 van 20 geteste vitamine D supplementen bieden de correcte dosis: welke koop je het best?

Door een gebrek aan zonlicht hebben zeven op de tien vrouwen en negen op de tien mannen tijdens de herfst en winter een verhoogd risico op een vitamine D-tekort. Moeten we dan allemaal massaal vitaminesupplementen slikken? Geert Vergote, doctor in de farmaceutische wetenschappen en gastprofessor Farmaceutische zorg (Odisee), vertelt in 9 stellingen waarom vitamine D zo belangrijk is en waarop je moet letten. Daarnaast worden in het artikel ook twintig merken uit diverse winkels onder de loep genomen.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Boter of margarine: wat is het best voor je gezondheid en welke margarines kies je best? “Hier zit visolie in en dat is een goede zaak”
  PREMIUM

  Boter of margarine: wat is het best voor je gezondheid en welke margarines kies je best? “Hier zit visolie in en dat is een goede zaak”

  Hoewel de meeste mensen geen of weinig verschil zien tussen echte boter en makkelijk smeerbare margarine, is dat verschil qua productieproces en samenstelling wel groot. Terwijl boter minstens 80 procent vetstof moet bevatten, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse consumentenbond dat smeerbare margarine meer water dan vet bevat. En dat is sowieso beter voor je gezondheid, aldus diëtiste Sanne Mouha, die ook de samenstelling van veel verkochte margarines onderzocht.
 1. Een smartphone tien jaar (of langer) gebruiken? Expert legt uit hoe dat kan: “Vooral de softwareondersteuning van je toestel is belangrijk”
  Tweakers

  Een smartphone tien jaar (of langer) gebruiken? Expert legt uit hoe dat kan: “Vooral de softwareon­der­steu­ning van je toestel is belangrijk”

  Duurzaamheid is steeds minder een hol begrip, maar meer en meer hét pad voor de toekomst. Ook bij de keuze van je smartphone kun je op dat vlak een verschil maken, door een smartphone aan te schaffen die zo lang mogelijk meegaat. Donovan Kerssenberg, smartphonespecialist bij technologiesite Tweakers, legt uit hoe je er de beste uitpikt én geeft zijn eigen top drie mee.
 2. Hevige onweersbuien na droogte slecht voor je tuin: dit is het nut van een regenwaterput
  Livios

  Hevige onweersbui­en na droogte slecht voor je tuin: dit is het nut van een regenwater­put

  Er hangen hevige regenbuien boven ons hoofd. Goed voor de planten, zou je denken, maar te veel water kan toch opnieuw problemen opleveren. Bij een plotse, felle onweersbui heeft de opgedroogde grond moeite om al dat water in één keer te slikken. Gelukkig kan je dak het wel opvangen, en daarom is een regenwaterput geen overbodige luxe. Niet alleen je tuin, maar ook je portefeuille heeft er bovendien baat bij. Bouwsite Livios rekende uit hoe lang het duurt voor je de investering hebt terugverdiend.