Professor Johan Verbraecken (UZA).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Johan Verbraecken (UZA). © Steven Richardson

“Slaapapneu is een sluipmoordenaar, hij put je volledig uit”: professor vertelt wat de klachten zijn en wat je eraan kan doen

Slaapapneu is een aandoening waar heel wat Belgen last van hebben. Volgens professor Johan Verbraecken van de Antwerpse slaapkliniek zien deze mensen daar echt van af. “Je ademhaling stopt voor minstens tien seconden, en dat zo’n tien tot twintig keer per uur, of zelfs meer.” Sommige klachten hebben een medische oorzaak, maar veel begint bij een ongezonde levensstijl. De professor legt de regels van een gezonde slaap uit en wat je kan doen om slaapapneu te voorkomen.

35 reacties

 • Marc De Jaeger

  11 maanden geleden
  Ik heb 1jaar als een astronaut geslapen met zo'n cpap toestel.Nooit niet gewoon geraakt. Heb operatie laten uitvoeren=eigenlijk een 'facelift' van de keel/strottenhoofd. Is tot 10 dagen erna uitzonderlijk pijnlijk..maar wat ben ik blij nu... Nu nog steeds na 8 jaar geen apneu's meer en zalig uitgeslapen en 'naturel' opstaan!
 • Ivo Vandeneynde

  11 maanden geleden
  Ik heb sinds september 2020 ook een cpap toestel. Een goede beslissing. Beter uitgeslapen 's morgens. Het is inderdaad wat zoeken en wennen in het begin maar het is het zeker waard.
 • Jan Wilms

  11 maanden geleden
  Ben indertijd door dokter Hamands welke in het team van dokter Verbraeken zat behandeld en men heeft bij mij een implantaat geplaatst ,de apneus zijn er niet meer, ben ook fit s morgens als ik op sta ,heb natuurlijk nog overgewicht en dat is wat dokter Verbraeken ook zei probeer dat weg te werken maar dat is zo moeilijk maar alleszins bedankt dokter ik voel mij super nu zonder apneu wel nog een paar kilos te veel
 • Johan hendrickx

  11 maanden geleden
  Is voor veel mensen een zegen zo'n cpap-toestel! Inderdaad, vooral de eerste maand is het wat zoeken én wennen aan dat masker; eens je draai gevonden, loopt het goed, toestel is echt niet storend voor de partner.
 • Martinne Vercoutere

  11 maanden geleden
  Wij hebben veel respect voor de professor. Mijn man is vele jaren terug door hem behandeld en hij slaapt dagelijks met een Cpap toestel op de neus. Geen enkel probleem meer: zware vermoeidheid was al na een paar dagen weg, geen gesnurk meer en fysiek terug OK. Ieder jaar gaan we op controle en de vriendelijke man geeft, na de voorafgaande diverse testen, een goede en steunende uitleg. Dank je wel professor voor de perfecte behandeling al die jaren.