Taï met kinderen Elle, Mathé en Romy.
Volledig scherm
PREMIUM
Taï met kinderen Elle, Mathé en Romy. © Steven Richardson

Sinds de scheiding slaapt Taï (38) in dezelfde kamer als haar drie kinderen: “In het donker komen de tongen los en brengen ze hun verdriet onder woorden”

Haar jeugd die ze doorbracht in Afrika, maar ook een parentale burn-out gevolgd door een echtscheiding maakten van Taï een mama die inzet op mentaal welzijn, rust, veel buiten zijn en de best mogelijke hechting met haar kinderen. “Ik zou het nog steeds niet over mijn hart krijgen om de kinderen meer dan een halve dag per week naar de crèche te brengen.”

  1. “Ouders zijn vaak aangetrokken tot het kind dat qua karakter het meest op hen lijkt”: ook kinderen voelen zelf wie favoriet is. Hoe ga je daar best mee om?
    PREMIUM

    “Ouders zijn vaak aangetrok­ken tot het kind dat qua karakter het meest op hen lijkt”: ook kinderen voelen zelf wie favoriet is. Hoe ga je daar best mee om?

    Onderscheid moet er zijn en soms vind je het een leuker dan het ander. Maar wat als die voorkeur je eigen kinderen betreft? Het onderwerp is vaak taboe, maar veel ouders met meerdere kinderen hebben bewust of onbewust een favoriet. Pedagoog Maud De Buck legt uit waarom dat zo is en welk effect het heeft op de gezinsdynamiek. “Het favorietje zijn is géén cadeau.”