Sergio Quisquater.
Volledig scherm
PREMIUM
Sergio Quisquater. © Medialaan

Sergio lijdt aan clusterhoofdpijn. Prof: “Nóg pijnlijker dan migraine, de aandoening wordt zelfs ‘suicide headache’ genoemd”

Er is hoofdpijn, migraine en dan zoiets als de overtreffende trap: clusterhoofdpijn. Heel vaak komt die niet voor, maar wie er net als Sergio Quisquater (55) door het gezondheidsprobleem geplaagd wordt, gaat door een hel. Waarin verschilt ze van andere hoofdpijn? Hoe herken je ze en vooral: hoe kan ze aangepakt worden? Neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel) beantwoordt jouw prangendste vragen.

 1. Jonge moeder Natalie (29) verlost van clusterhoofdpijn dankzij niet-terugbetaald apparaatje van 25.000 euro: “Het was dit of euthanasie”
  PREMIUM
  Nieuwkerke

  Jonge moeder Natalie (29) verlost van cluster­hoofd­pijn dankzij niet-terugbe­taald apparaatje van 25.000 euro: “Het was dit of euthanasie”

  Natalie Verrie (29) lijdt al jaren aan zware clusterhoofdpijn. Toen ze voor een laatste keer om hulp ging smeken in de pijnkliniek in Sint-Niklaas kreeg ze tot haar verbazing te horen dat ze dan toch in aanmerking komt voor een neurostimulator, een apparaat dat 25.000 euro kost en niet terugbetaald wordt door het ziekenfonds. “Zelfs voor mijn zoontje was het niet meer te doen, maar nu heb ik mijn leven terug”, zegt de vrouw.
 2. Peter Ketelslegers schrijft wanhopige brief aan Maggie De Block na zoveelste aanval clusterhoofdpijn: “Waarom word ik niet geholpen?”
  Binnenland

  Peter Ketelsle­gers schrijft wanhopige brief aan Maggie De Block na zoveelste aanval cluster­hoofd­pijn: “Waarom word ik niet geholpen?”

  De Limburgse Peter Ketelslegers heeft een open brief gepost op Facebook waarin hij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) oproept om ernstig zieke patiënten zoals hij niet te laten stikken. De man uit Diepenbeek die lijdt aan een hevige vorm van clusterhoofdpijn, deed dat na de uitzending van ‘Van Gils en Gasten’ waarin Bo Van Spilbeeck vertelde over haar transitie tot vrouw en de operaties die ze daarvoor zal ondergaan. Ketelslegers vindt het niet kunnen dat wat hij “luxeoperaties” noemt wél terugbetaald worden en patiënten zoals hij níéts terugtrekken.
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park