Cynthia en Sebastien voor hun huis in Overmere.
Volledig scherm
PREMIUM
Cynthia en Sebastien voor hun huis in Overmere. © Eddy Vangroenderbeek

Sebastian en Cynthia zijn verplicht oprit open te houden zodat buurvrouw tot aan haar woning kan raken: welke invloed heeft dat op waarde van hun huis?

Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Gunther Impens van Immo Van Hoorick een vernieuwd huis in Overmere. Het bijzondere is dat er een erfdienstbaarheid op rust, zodat de achterbuur naar haar woning kan. Wat betekent dat voor de prijs bij een eventuele verkoop? “Het huis doet meer denken aan een nieuwbouw dan aan een woning van bijna zestig jaar oud.”

 1. Hoe ga je claustrofobie te lijf? Psychiater: “Begin met 5 minuten oefenen, maar let erop dat je niet te snel wil gaan”
  PREMIUM

  Hoe ga je claustrofo­bie te lijf? Psychiater: “Begin met 5 minuten oefenen, maar let erop dat je niet te snel wil gaan”

  Nu we weer volop mogen reizen met het vliegtuig, breekt bij sommigen ook weer het angstzweet uit bij de gedachte aan die gesloten ruimte. Hoe komt het dat je claustrofobisch wordt, en hoe geraak je ervan verlost? Chris Bervoets is psychiater aan het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, waar hij zowel dwangneuroses als fobiëen bestudeert. Hij geeft ons een inkijk in het mechanisme achter deze aandoening.
 2. Hoeveel betaal je voor een huis in de verschillende provincies? De 10 goedkoopste en duurste gemeenten op een rij
  PREMIUM

  Hoeveel betaal je voor een huis in de verschil­len­de provincies? De 10 goedkoop­ste en duurste gemeenten op een rij

  De gemiddelde woningprijs in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 306.629 euro (bron: notaris.be). In Brussel lag die een pak hoger met een gemiddelde van 499.488 euro. Maar tussen de gemeenten onderling zitten nog veel spectaculairdere verschillen. Waar betaal je het meest en waar het minst? En wat krijg je voor dat geld? Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt het uit.