Koen Willemsen leidt het 3D-lab van het UMC Utrecht. Met 3D kunnen onder meer implantaten en modellen worden geprint.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Willemsen leidt het 3D-lab van het UMC Utrecht. Met 3D kunnen onder meer implantaten en modellen worden geprint. © Marlies Wessels

“Salto’s zal hij niet meer kunnen, maar hij kan voor de rest van zijn leven wel verder”: ook ‘hopeloze’ rugpatiënt geholpen dankzij nieuwe 3D-techniek

Er worden steeds meer operaties uitgevoerd met behulp van 3D-techniek. Jaarlijks krijgen honderden patiënten met complexe problemen op maat gemaakte implantaten. Ook oefenen chirurgen meer operaties van tevoren om de kans op succes te vergroten. “Het is raar dat chirurgen nu nog moeten gissen naar wat ze in de operatiekamer gaan tegenkomen.”

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Een lichter borstimplantaat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst
  PREMIUM

  Een lichter borstim­plan­taat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst

  Mooiere borsten, een Braziliaans achterwerk of slankere taille: daarvoor staan almaar meer nieuwe technieken en materialen ter beschikking. Om die te ontdekken verzamelden plastisch chirurgen van over de hele wereld in Brussel op een conferentie* over esthetische chirurgie van borst- en lichaamcontouren. We waren erbij, keken ernaar én vroegen gastheer prof. Moustapha Hamdi, specialist reconstructieve en esthetische borstchirurgie van het UZ Brussel, het hemd van het lijf over alle nieuwigheden.