Woonexpert Bjorn Cocquyt (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Woonexpert Bjorn Cocquyt (rechts) © rv / Grégoire De Poorter

Rush op tweede verblijven in het buitenland is gestart: zoveel betaal je in verschillende landen voor een stulpje

Corona legde de markt voor tweede verblijven in het buitenland volledig lam. Maar zodra het reisverbod op de schop ging, vertienvoudigde de interesse. Spanje steekt er nog steeds met kop en schouders bovenuit, terwijl Italië een beetje uit de gratie is gevallen. Onze woonexpert Björn Cocquyt kijkt per land welke huizen onze landgenoten zoeken en hoeveel dat kost.

 1. Belgen massaal op huizenjacht in Spanje: onze woonexpert geeft cruciale tips en toont wat je krijgt voor je geld
  PREMIUM

  Belgen massaal op huizen­jacht in Spanje: onze woonexpert geeft cruciale tips en toont wat je krijgt voor je geld

  De Spaanse costa’s zijn dezer dagen opnieuw Costa Belgica. Nu het reisverbod geschrapt is, wil een massa Belgen snel de droom van een tweede verblijf onder de zon verwezenlijken. Onze woonexpert Björn Cocquyt legt uit waar je allemaal moet op letten als je koopplannen hebt en selecteert tien aanraders uit het enorme aanbod van bestaand en nieuw vastgoed, van 195.000 euro tot 3.500.000 euro. “In Spanje kan iedereen zich makelaar noemen.”
 2. Wonen in een camper romantisch? “Je moet vooral voortdurend nadenken over praktische dingen, plannen en flexibel problemen oplossen”
  PREMIUM

  Wonen in een camper romantisch? “Je moet vooral voortdu­rend nadenken over praktische dingen, plannen en flexibel problemen oplossen”

  Steeds meer mensen ruilen hun bakstenen in voor een leven op wielen. Gaan en staan waar je wil, proeven van de vrijheid, de zon achterna … Maar wat kost het om daadwerkelijk in een camper te gaan leven en waar moet je dan zeker rekening mee houden? “Begin er niet aan zonder een grondige en degelijke voorbereiding”, waarschuwt ervaringsdeskundige Eva*. Ze vertelt alles wat je altijd al wilde weten over wonen in een camper. “Romantisch is het niet.”
 3. Justitie op haar spannendst: deze advocatenseries blazen je omver

  Justitie op haar spannendst: deze advocaten­se­ries blazen je omver

  Er gaat niets boven een opwindende advocatenserie waarin je je helemaal kan verliezen. Daarom bundelen wij in onze Kijkgids de meest verfrissende exemplaren met uiterst pittige dialogen en verrassende plotwendingen. We volgen ex-alcoholiste Abigail Bianchi in het nieuwe ‘Family Law’ (Streamz), de ongediplomeerde maar geniale advocaat-stagiair Mike Ross in ‘Suits’ (Netflix/Prime Video) en advocaat Saul Goodman in de ‘Breaking Bad’ spin-off ‘Better Call Saul’ (Netflix).