Topkinesist Lieven Maesschalck (rechts) en zijn team tonen in een video vier oefeningen om lage rugpijn te voorkomen en genezen.
Volledig scherm
PREMIUM
Topkinesist Lieven Maesschalck (rechts) en zijn team tonen in een video vier oefeningen om lage rugpijn te voorkomen en genezen. © Carline Vandercruyssen / Steven Richardson

Rugpijn door lang zitten? Kinesist Lieven Maesschalck toont oefeningen waarmee je klachten kan voorkomen en genezen

Eén op de vijf Belgen heeft last van aspecifieke rugklachten die veroorzaakt worden doordat ze te veel zitten en te weinig bewegen. Maar hoe behandel je dat en kan je het ook voorkomen? Topkinesist  Lieven Maesschalck geeft advies en legt aan de hand van vier oefeningen stap voor stap uit: “Spierversterkende oefeningen moeten een gewoonte worden in je dagelijkse hygiëne, zoals tandenpoetsen.”

 1. Lust en liefde spatten van je scherm in deze topseries
  Streamz

  Lust en liefde spatten van je scherm in deze topseries

  Naar aanleiding van de release van de eerste aflevering van HBO Max-titel ‘The Sex Lives of College Girls’, sinds 19 november te zien op Streamz, vullen wij onze Kijkgids aan met enkele straffe streamingtips over seks en relaties. Van een moderne Bridget Jones in ‘Fleabag’ (Prime Video) tot de avonturen van een groep New Yorkse boezemvriendinnen in ‘Girls’ (Streamz) en de originele anthologieserie ‘Easy’ (Netflix): liefde, hartzeer en vleselijke lusten verzekerd!
 2. Van touwtjespringen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topconditie
  PREMIUM

  Van touwtje­sprin­gen tot de gekruiste plank: de beste oefeningen voor een hart in topcondi­tie

  We doen massaal oefeningen voor onze buik, armen en benen, maar heb je er al eens aan gedacht om specifiek je hart te versterken? Dat is is immers een spier die je kan trainen zoals elke andere. “Vooral door oefeningen te herhalen maak je je hartspier sterker”, vertelt sportkinesiste Marie-Laure van Move To Cure, de praktijk van fysiotherapeut Lieven Maesschalck. Zij toont de beste oefeningen om je hart in topvorm te houden.