Geldexpert Geert Noels.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Geert Noels. © Getty Images, Gregory Van Gansen / Photo News

Rijken worden alsmaar rijker door coronabeleid. Moeten zij de coronacrisis betalen? “Domste wat we kunnen doen”

De lijst van de rijkste mensen ter wereld is elk jaar een grote hit. Maar in volle crisistijd doet het uiteraard mensen steigeren dat de rijksten nog veel rijker zijn geworden. Zullen zij mee deze crisis betalen? Onze geldexpert Geert Noels is niet overtuigd. Hij legt uit wat er mis is met het systeem en hoe we het zouden kunnen verbeteren. “Als we de kloof tussen de superrijken en de brede bevolking willen verkleinen, moeten we dingen doen die tegen de intuïtie van onze politici ingaan.” 

58 reacties

 • Andy Staelens

  1 week geleden
  Regeringen gaan voort op dit soort lijstjes die uit de story lijken te komen, zegt genoeg.
 • Johan Dewolf

  2 weken geleden
  Gelijke belasting schalen voor iedereen zou een begin zijn ipv uitzonderingen zoals voor overbetaalde voetballertjes...
 • Jan Desmet

  3 weken geleden
  Walter Lippens, er zijn mensen zoals ik, die na een vredevolle echtscheiding en wat werk en gezondheids perikelen geen huis meer hebben kopen. Ooit al gedacht aan mensen die wel hun best gedaan hebben, veel gewerkt hebben maar wat tegenslag gehad hebben. Dank.
 • raf peeters

  3 weken geleden
  Rody Franks ,280€ is toch om te lachen niet voor wagens van 50 a 60000€ want kader zie je niet rijden met een Renault Twingo
 • Kato De Cock

  3 weken geleden
  Een faire bijdrage kan best wel gevraagd worden. Het heeft geen zin om bedrijven/rijken te ontzien en zo onvoldoende te laten bijdragen aan de maatschappij. Liever kwijt dan rijk, als men denkt niks te moeten bijdragen aan de maatschappij waarin je leeft. Ik denk niet dat dit veel welvaart zal aantasten, vermits Europa/België om andere redenen (dan weinig belastingen) aantrekkelijk zullen blijven.
 1. Forbes publiceert nieuwe lijst van rijkste mensen ter wereld en er staan ook Belgen in

  Forbes publiceert nieuwe lijst van rijkste mensen ter wereld en er staan ook Belgen in

  Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft zijn jaarlijkse lijst met rijkste mensen ter wereld gepubliceerd. De top drie wordt - weinig verrassend - gevormd door respectievelijk Jeff Bezos van Amazon, Elon Musk van Tesla en SpaceX en de Fransman Bernard Arnault, die in zijn imperium merken heeft als Louis Vuitton en Sephora. Maar er staan ook Belgen in de rangschikking van miljardairs: CEO Luc Tack (59) van weefmachineproducent Picanol Group uit Ieper en de Belgische investeerder Eric Wittouck (74), die intussen in belastingparadijs Monaco woont.
 1. Investeren in energie, luchtvaart of AB InBev? Onze geldexperts delen hun beste beleggingsadvies voor de nieuwe roaring twenties
  PREMIUM

  Investeren in energie, luchtvaart of AB InBev? Onze geldex­perts delen hun beste beleggings­ad­vies voor de nieuwe roaring twenties

  De roaring twenties moeten het worden zodra we Covid-19 verslagen hebben en alle onderdrukte levenslust resulteert in een beter leven en een oplevende economie. Maar waarin beleg je na corona dan het best en welke aandelen laat je beter links liggen? Onze geldexperts Paul D’Hoore, Pascal Paepen en Geert Noels geven advies. Van “Wacht niet te lang meer, er is nu al beweging op de markten.” tot “Nonsens!”
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten