Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt wat je allemaal kunt doen en beleven in het Kroatische Split. Op de foto zie je ook het beroemde paleis van Diocletianus.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze reisexpert Johan Lambrechts vertelt wat je allemaal kunt doen en beleven in het Kroatische Split. Op de foto zie je ook het beroemde paleis van Diocletianus. © Getty Images/ rv

Reisexpert tipt Split in Kroatië als betaalbare vakantie: “Vanaf 74 euro heb je al een heenvlucht”

De Kroatische stad Split wordt deze zomer opnieuw een populaire én betaalbare vliegbestemming. Zowel TUIfly, Brussels Airlines, Ryanair en Croatia Airlines vliegen er vanuit ons land naartoe. Maar wat is er in de stad en in de omgeving te zien? Onze reisexpert Johan Lambrechts geeft zijn beste tips.

 1. Hoe ga je claustrofobie te lijf? Psychiater: “Begin met 5 minuten oefenen, maar let erop dat je niet te snel wil gaan”
  PREMIUM

  Hoe ga je claustrofo­bie te lijf? Psychiater: “Begin met 5 minuten oefenen, maar let erop dat je niet te snel wil gaan”

  Nu we weer volop mogen reizen met het vliegtuig, breekt bij sommigen ook weer het angstzweet uit bij de gedachte aan die gesloten ruimte. Hoe komt het dat je claustrofobisch wordt, en hoe geraak je ervan verlost? Chris Bervoets is psychiater aan het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, waar hij zowel dwangneuroses als fobiëen bestudeert. Hij geeft ons een inkijk in het mechanisme achter deze aandoening.
 2. Vanaf 1 april moet je vliegtaks betalen: maar wanneer boek je nu best je reis? En wat is de impact op de prijs?
  PREMIUM

  Vanaf 1 april moet je vliegtaks betalen: maar wanneer boek je nu best je reis? En wat is de impact op de prijs?

  Tien euro extra voor vluchten korter dan 500 kilometer, twee euro voor andere vluchten binnen Europa en vier euro voor al wat verder is: vanaf 1 april is de vliegtaks een feit. Vliegen wordt dus duurder, maar wat is het effect op de kosten en ons reisgedrag? Pierre Fivet, woordvoerder van de Belgische Vereniging van Reisorganisatoren (ABTO), geeft zijn visie op de nabije toekomst en de gevolgen ervan voor onze reizen en portemonnee.