Hoeveel weet jij over het thema gezondheid? Doe onze quiz.
Volledig scherm
Hoeveel weet jij over het thema gezondheid? Doe onze quiz. © Getty Images/Shutterstock

QUIZ. Helpt citroen tegen muggenbeten? En maakt lezen in de auto je misselijker? Test hier je kennis over gezondheid

“Zolang we maar gezond zijn...” Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over muggenbeten, wagenziekte en spataders? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden. 

 1. Slechts 1 op 10 gezinnen betaalt laagste energieprijs: is het voordeliger om stroom en aardgas bij verschillende leveranciers af te nemen?
  Mijnenergie

  Slechts 1 op 10 gezinnen betaalt laagste energie­prijs: is het voordeli­ger om stroom en aardgas bij verschil­len­de leveran­ciers af te nemen?

  Ondanks de torenhoge energieprijzen kiezen slechts zeer weinig gezinnen voor de goedkoopste contracten op de markt. Voor elektriciteit betaalt slechts tien procent de laagste prijzen, bij aardgas gaat het om 12%. Door voor het voordeligste contract te kiezen, kan je in totaal niet minder dan 900 euro uitsparen. Neem je daarvoor best stroom en aardgas bij dezelfde energieleverancier af? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. “De grootste fout bij het maken van sangria is de verkeerde wijn kiezen”: wat moet er dan zeker in het populaire zomerse drankje?

  “De grootste fout bij het maken van sangria is de verkeerde wijn kiezen”: wat moet er dan zeker in het populaire zomerse drankje?

  De zon in je glas, de zomer op je terras: niets zo heerlijk als een zalige sangria vol frisse wijn en fruit. Wanneer je er een in Spanje bestelt, weet je wat je krijgt. In eigen land durft het daarentegen variëren. Wat hoort er dan thuis in een traditionele sangria? En hoe maak je zelf een kan klaar? Kamil Uludogan van Spaans restaurant ‘De 9 vaten' in Antwerpen legt uit. “Maak de cocktail op voorhand: een dag als het kan en anders ‘s ochtends als je hem ‘s avonds serveert.