Hoe goed is jouw taalkennis? Test het hier!
Volledig scherm
Hoe goed is jouw taalkennis? Test het hier! © Getty Images/Westend61

Professoren klagen over taalfouten bij studenten, maar hoe zit het met jouw kennis? Test het hier

Een dt-fout, geen hoofdletter of een onjuist meervoud. Steeds meer professoren klagen over het taalniveau van hun studenten. Dat schrijft ‘De Morgen’ vandaag. Maar hoe is het met jouw taalkennis gesteld? Scoor jij beter dan een student uit het hoger onderwijs? Zoek het uit met onze ultieme taalquiz!

  1. Eetgeluiden van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

    Eetgelui­den van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

    Krakende chips in de cinema, een collega die met iets te veel smaak een appel eet of je tafelgenoot die z’n soep slurpend naar binnenwerkt: de kans dat jij je weleens ergert aan eetgeluiden is vrij groot. Maar als die geluiden een ontembare woede in je losmaken, heb je misschien wel last van de psychische aandoening misofonie. Professor Damiaan Denys legt uit wat het is en hoe je het kan behandelen. “Drie criteria bepalen of het deze aandoening is of niet.”
  2. GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”
    PREMIUM
    Getest

    GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”

    Met zijn Spring bewijst Dacia wat we in deze rubriek al meermaals schreven: dat het concept van de ‘EV’ veel geschikter is als tweede gezinswagen voor om en bij de deur, dan als eerste en grote auto in het gezin. En dat de prijsstijgingen in de autosector pijn doen. “Toch is dit volgens mij het geknipte model voor wie de stap naar elektrisch rijden wil zetten,” vindt onze autospecialist Joost Bolle.
  3. “Vergaderen is vaak bezigheidstherapie voor wie niet echt wil werken”: onze werkexpert geeft 3 tips om beter om te gaan met ‘vergaderterreur’
    PREMIUM

    “Vergaderen is vaak bezigheids­the­ra­pie voor wie niet echt wil werken”: onze werkexpert geeft 3 tips om beter om te gaan met ‘vergader­ter­reur’

    Brainstormen. Lekker pingpongen. Overleggen bij een kopje koffie… Sommigen lijken echt energie te krijgen van vergaderen. Dat geldt niet voor onze werkexpert Stijn Baert. Hij trekt er bleek bij weg. “Als alles al 100 keer gezegd is, voelen sommigen de noodzaak er nog een 101ste keer aan toe te voegen. Prima, als ze daar blij van worden, maar moet dat echt?” Stijn geeft advies om minder gebukt te gaan onder de vele vergaderingen op je werk.