Myriam Hesta met kater Gucci (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Myriam Hesta met kater Gucci (rechts). © Getty Images / Jan De Meuleneir / Photo News

Professor dierenvoeding waarschuwt mensen die zelf koken voor hun huisdier: "Kan tot allerlei gezondheidsproblemen leiden”

Zelf een verse maaltijd bereiden voor je hond of kat is trendy. Steeds meer baasjes wijken af van de doorsnee voorverpakte voeding en duiken met hart en ziel de keuken in. Professor Myriam Hesta van UGent, gespecialiseerd in dierenvoeding voor gezelschapsdieren, roept op tot voorzichtigheid. “De dagelijkse voeding van een mens zal nooit voldoende uitgebalanceerd zijn voor onze huisdieren.” Ze vertelt hoe je het wél gezond houdt voor je trouwe viervoeter.

 1. INTERVIEW. Hondenfluisteraar Cesar Millan gaat de honden van Joe Biden trainen: “Zo kunnen ze na bijtincident terugkeren naar Witte Huis”
  PREMIUM
  Celebrities

  INTERVIEW. Honden­fluis­te­raar Cesar Millan gaat de honden van Joe Biden trainen: “Zo kunnen ze na bijtinci­dent terugkeren naar Witte Huis”

  Hondenfluisteraar Cesar Millan (51) gaat de viervoeters van de Amerikaanse president Joe Biden onder handen nemen. Major en Champ werden na twee bijtincidenten tijdelijk naar huis in Delaware gestuurd, maar de asielhonden krijgen nu alsnog een tweede kans in het Witte Huis. Millan laat aan onze Hollywood-reporter weten dat hij zowel de herders als hun baasjes zal trainen: “Want wanneer een dier een fout maakt, dan is dat altijd de fout van de mens.”
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.